x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Godišnje DJ licence HDS ZAMP-a za sve mlade debitante nagrade Elector

Novo izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Elector sve je bliže, a posebno priznanje dobit će svi nominirani za debitanta godine u kategoriji New (S)elector godine! HDS ZAMP će i ove godine s godišnjom DJ licencom nagraditi sve nominirane mlade DJ-eve i producente u toj kategoriji glazbene nagrade Elector: Elenu Mikec, Eloca i Lovru Baletića.

Elena je DJ-ica i promotorica koja je na domaćoj sceni od 2020. godine, a nominaciju u ovoj kategoriji dobila je i lani. Uz Toma Buga Elena organizira klupski program Dobar House te vodi istoimenu izdavačku kuću. Eloc je također na sceni od 2020. godine i redovito nastupa u klubovima u Zagrebu te ostatku Hrvatske. Prošle godine je pokrenuo i vlastiti program ADAPTer. Lovro Baletić je DJ i producent koji inače djeluje u studiju Cycle kod Jana Kinčla. Na domaćoj sceni je prisutan od početka prošle godine.

Nagradnom godišnjom DJ licencom HDS ZAMP želi podržati ove mlade glazbenike i olakšati im predstavljanje široj publici. DJ licenca odobrenje je HDS ZAMP-a za privremeno umnožavanje autorskih glazbenih djela koje DJ koristi na svojim nastupima. Na taj način, sva glazba se koristi legalno, bilo putem medija (CD, LP…) ili s hard diska. Ova licenca u redovnom poslovanju za sve je DJ dostupna je i na web shopu HDS ZAMP-a.

Nagradu Elector pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.