Godišnje DJ licence HDS ZAMP-a za sve mlade debitante nagrade Elector

Novo izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Elector sve je bliže, a posebno priznanje dobit će svi nominirani za debitanta godine u kategoriji New (S)elector godine! HDS ZAMP će i ove godine s godišnjom DJ licencom nagraditi sve nominirane mlade DJ-eve i producente u toj kategoriji glazbene nagrade Elector: Elenu Mikec, Eloca i Lovru Baletića.

Elena je DJ-ica i promotorica koja je na domaćoj sceni od 2020. godine, a nominaciju u ovoj kategoriji dobila je i lani. Uz Toma Buga Elena organizira klupski program Dobar House te vodi istoimenu izdavačku kuću. Eloc je također na sceni od 2020. godine i redovito nastupa u klubovima u Zagrebu te ostatku Hrvatske. Prošle godine je pokrenuo i vlastiti program ADAPTer. Lovro Baletić je DJ i producent koji inače djeluje u studiju Cycle kod Jana Kinčla. Na domaćoj sceni je prisutan od početka prošle godine.

Nagradnom godišnjom DJ licencom HDS ZAMP želi podržati ove mlade glazbenike i olakšati im predstavljanje široj publici. DJ licenca odobrenje je HDS ZAMP-a za privremeno umnožavanje autorskih glazbenih djela koje DJ koristi na svojim nastupima. Na taj način, sva glazba se koristi legalno, bilo putem medija (CD, LP…) ili s hard diska. Ova licenca u redovnom poslovanju za sve je DJ dostupna je i na web shopu HDS ZAMP-a.

Nagradu Elector pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.