x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Rezultati natječaja Internacional

Na Natječaj Internacional HDS-a za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu u 2023. godini, koji je bio raspisan 6. prosinca 2022. i otvoren do 23. prosinca 2022., u propisanom roku pristiglo je 12 prijava.

Stručno povjerenstvo Natječaja djelovalo je u sastavu: Ivan Josip Skender, Miron Hauser i Miroslav Buljan (predsjednik), uz podršku stručne službe Hrvatskog društva skladatelja.

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom odabira su posebno uzeti u obzir slijedeći parametri:
– profesionalnost i vjerodostojnost projekta u međunarodnom i globalnom kontekstu
– umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta
– dosadašnji dosezi, ugled i značaj te realna prezentacija i plasman projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni i tržištu.

Nakon detaljnog pregleda svih prijava i rasprave, povjerenstvo je preporučilo da se ove godine sredstva Natječaja ne dodijele.

Svoju odluku povjerenstvo je obrazložilo zaključkom da unatoč umjetničkoj relevantnosti prijavitelja, njihovim kvalitetnim umjetničkim idejama, kao i raznolikosti prijavljenih projekata, same prijave nisu bile pripremljene, razrađene i prezentirane na adekvatan način koji bi nedvojbeno uvjerio komisiju u potencijal ispunjavanja glavnih ciljeva Natječaja, odnosno zadovoljavanja svih njegovih parametara.

Izvor: Rezultati natječaja Internacional | HDS

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.