x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Uspješno zaključeno prvo izdanje Songwriting Weeka

Uz potporu HDS ZAMP-a, u zagrebačkom učilištu United Pop uspješno je zaključeno prvo izdanje Songwriting Weeka – Tjedna nove glazbe. Osam mladih glazbenih autorica i autora proteklog je tjedna imalo priliku surađivati s nizom mentora i profesionalaca iz glazbene industrije, a rezultat su nove pjesme koje su prošle svoj put od demo verzija do snimki koje čekaju još sitni produkcijski zahvati kako bi bile potpuno spremne za objavljivanje, emitiranje i streaming.

Patricija Špoljarić, Valeria Jacek, Patricia Gašparini, Sara Kajari, Gabrijela Zrilić, Kristina Rittner, Ajna Harambašić i Zvonimir Detelj sudionici su Songwriting Weeka čiji je 12-satni dnevni raspored, uz svakodnevni rad na pjesmama, sadržavao i predavanja o temama iz glazbe i glazbenog poslovanja: od tehnika pjevanja preko društvenih mreža, marketinga i digitalne distribucije do uvoda u ostvarivanje autorskih prava koje im je predstavio Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a.

S iskusnim i iskušanim autorima, Mirelom Priselac Remi i Ivanom Dečakom, polaznici su „brusili“ svoje tekstove i dobili vrijedne savjete koji će im pomoći na daljnjem glazbenom putovanju.

HDS ZAMP podržava projekte koji potiču kreativnost, a Songwriting Week jedan je od takvih i trenutno jedinstven, bar unutar granica Hrvatske. Osim što je riječ o izrazito mladim ljudima, veseli nas i činjenica da su među sudionicima ovog projekta prevladale autorice koje bismo svakako voljeli više čuti i vidjeti zastupljene u cijelom lancu domaće glazbene industrije. Prvo izdanje Songwriting Weeka premašilo je sva očekivanja, od raskoši talenta do njihovog zalaganja i angažmana, a čestitke zaslužuju i kolege iz United Popa na uspješnoj organizaciji ovako zahtjevnog projekta“, izjavio je Majerović-Stilinović.

Na ZAMP-ovoj radionici INTRO polaznici su imali priliku upoznati sustav kolektivnog ostvarivanja autorskih prava i poslovanje HDS ZAMP-a, kao i čuti brojne praktične primjere i savjete pri putu pjesme od kućnog studija preko ugovora s diskografima i nakladnicima do koncertnih pozornica i digitalnih servisa.

Rezultat Songwriting Weeka osam je pjesama pred kojima su posljednji produkcijski zahvati te planiranje daljnjeg medijskog i radijskog predstavljanja. Organizatori ističu kako se među pjesmama kriju pravi hitovi koji zaslužuju pažnju domaće publike, a za iduću godinu najavljuju brojne novosti i širenje programa Songwriting Weeka.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.