Uspješno zaključeno prvo izdanje Songwriting Weeka

Uz potporu HDS ZAMP-a, u zagrebačkom učilištu United Pop uspješno je zaključeno prvo izdanje Songwriting Weeka – Tjedna nove glazbe. Osam mladih glazbenih autorica i autora proteklog je tjedna imalo priliku surađivati s nizom mentora i profesionalaca iz glazbene industrije, a rezultat su nove pjesme koje su prošle svoj put od demo verzija do snimki koje čekaju još sitni produkcijski zahvati kako bi bile potpuno spremne za objavljivanje, emitiranje i streaming.

Patricija Špoljarić, Valeria Jacek, Patricia Gašparini, Sara Kajari, Gabrijela Zrilić, Kristina Rittner, Ajna Harambašić i Zvonimir Detelj sudionici su Songwriting Weeka čiji je 12-satni dnevni raspored, uz svakodnevni rad na pjesmama, sadržavao i predavanja o temama iz glazbe i glazbenog poslovanja: od tehnika pjevanja preko društvenih mreža, marketinga i digitalne distribucije do uvoda u ostvarivanje autorskih prava koje im je predstavio Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a.

S iskusnim i iskušanim autorima, Mirelom Priselac Remi i Ivanom Dečakom, polaznici su „brusili“ svoje tekstove i dobili vrijedne savjete koji će im pomoći na daljnjem glazbenom putovanju.

HDS ZAMP podržava projekte koji potiču kreativnost, a Songwriting Week jedan je od takvih i trenutno jedinstven, bar unutar granica Hrvatske. Osim što je riječ o izrazito mladim ljudima, veseli nas i činjenica da su među sudionicima ovog projekta prevladale autorice koje bismo svakako voljeli više čuti i vidjeti zastupljene u cijelom lancu domaće glazbene industrije. Prvo izdanje Songwriting Weeka premašilo je sva očekivanja, od raskoši talenta do njihovog zalaganja i angažmana, a čestitke zaslužuju i kolege iz United Popa na uspješnoj organizaciji ovako zahtjevnog projekta“, izjavio je Majerović-Stilinović.

Na ZAMP-ovoj radionici INTRO polaznici su imali priliku upoznati sustav kolektivnog ostvarivanja autorskih prava i poslovanje HDS ZAMP-a, kao i čuti brojne praktične primjere i savjete pri putu pjesme od kućnog studija preko ugovora s diskografima i nakladnicima do koncertnih pozornica i digitalnih servisa.

Rezultat Songwriting Weeka osam je pjesama pred kojima su posljednji produkcijski zahvati te planiranje daljnjeg medijskog i radijskog predstavljanja. Organizatori ističu kako se među pjesmama kriju pravi hitovi koji zaslužuju pažnju domaće publike, a za iduću godinu najavljuju brojne novosti i širenje programa Songwriting Weeka.