x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Autori preporučuju: Soundtrack ljeta 2022.

Pitali smo domaće autorice i autore koje su njihove glazbene preporuke za ljeto 2022., evo što su nam odgovorili:

Ivan Dečak: Pavel – Dani koji sjaje

Najnoviji singl grupe Pavel “Dani koji sjaje”, osim što vraća u neka davno prošla, bezbrižna vremena, kao da donosi mirise i boje ljeta. Poglasnite i plešite zajedno s ekipom iz Pavela!

Aljoša Šerić: Massimo – Zamisli

Kad je Dečak moju, a onda moram i ja njegovu (smijeh). „Zamisli“ je lijepa klasična balada koja “miriše” na osamdesete, prepoznatljiv Dujmićev potpis završen Dečakovim sjajnim smislom za melodiju, a o Massimovoj interpretaciji ne treba trošiti riječi.

Željka Veverec: TBF – Nostalgična

„Nostalgična“ ima tu neku kombinaciju sjete i veselja. Lagano ljuljuškanje uz povjetarac, lagano opuštanje uz tu famoznu Arsenovu melodiju koja te nosi kao Proustov kolačić u neka lijepa sjećanja. Uz nju uvijek nekako osjetim more i valove.

Matija Cvek: Oliver

Osobno me Oliver uvijek asocira na ljeto. Sve pjesme, a u zadnje vrijeme pogotovo „Ispod sunca zlatnoga“ i „Prije svitanja“. Kao jako dragu ljetnu pjesmu naveo bih i „Na plaži“ od Jinxa.

Miriiam: Valentino Bošković – Leteći pijati i jorcot

Moj izbor je Valentino Bošković, "Leteći Pijati i Jorcot (i Sondra)" zato što mi se već nekoliko ljeta nalazi na ljetnom miksu u autu i Valentino uvijek paše na +35.

Neno Belan: Neno Belan – Jube moja znaj

Zato jer je pozitivna, vesela, prpošna, pitka, plesna, pjevna, zarazna, color. I zato jer ima vespu i kabriolet bubu, zato jer se putuje na jug na ljetovanje prema Splitu. Ako netko ima neku ljetniju pjesmu, neka mi se javi! (smijeh)

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.