Autori preporučuju: Soundtrack ljeta 2022.

Pitali smo domaće autorice i autore koje su njihove glazbene preporuke za ljeto 2022., evo što su nam odgovorili:

Ivan Dečak: Pavel – Dani koji sjaje

Najnoviji singl grupe Pavel “Dani koji sjaje”, osim što vraća u neka davno prošla, bezbrižna vremena, kao da donosi mirise i boje ljeta. Poglasnite i plešite zajedno s ekipom iz Pavela!

Aljoša Šerić: Massimo – Zamisli

Kad je Dečak moju, a onda moram i ja njegovu (smijeh). „Zamisli“ je lijepa klasična balada koja “miriše” na osamdesete, prepoznatljiv Dujmićev potpis završen Dečakovim sjajnim smislom za melodiju, a o Massimovoj interpretaciji ne treba trošiti riječi.

Željka Veverec: TBF – Nostalgična

„Nostalgična“ ima tu neku kombinaciju sjete i veselja. Lagano ljuljuškanje uz povjetarac, lagano opuštanje uz tu famoznu Arsenovu melodiju koja te nosi kao Proustov kolačić u neka lijepa sjećanja. Uz nju uvijek nekako osjetim more i valove.

Matija Cvek: Oliver

Osobno me Oliver uvijek asocira na ljeto. Sve pjesme, a u zadnje vrijeme pogotovo „Ispod sunca zlatnoga“ i „Prije svitanja“. Kao jako dragu ljetnu pjesmu naveo bih i „Na plaži“ od Jinxa.

Miriiam: Valentino Bošković – Leteći pijati i jorcot

Moj izbor je Valentino Bošković, "Leteći Pijati i Jorcot (i Sondra)" zato što mi se već nekoliko ljeta nalazi na ljetnom miksu u autu i Valentino uvijek paše na +35.

Neno Belan: Neno Belan – Jube moja znaj

Zato jer je pozitivna, vesela, prpošna, pitka, plesna, pjevna, zarazna, color. I zato jer ima vespu i kabriolet bubu, zato jer se putuje na jug na ljetovanje prema Splitu. Ako netko ima neku ljetniju pjesmu, neka mi se javi! (smijeh)