x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP-ovo glazbeno druženje: zvijezde slavile u ležernom ljetnom izdanju

HDS ZAMP je u četvrtak 30. lipnja održao peto, sad već tradicionalno ljetno glazbeno druženje na kojem su se odlično zabavili brojni poznati ljudi iz glazbenog i medijskog svijeta.

Uz nastupe banda Silente i mlade kantautorice Miriiam predstavljeno je i izvješće o umjetničkim i poslovnim rezultatima Hrvatskog društva skladatelja i njegove stručne službe ZAMP za 2021. godinu.  Dobri rezultati u ostvarivanju autorskih prava i optimistične prognoze za budućnost pomogli su da večer protekne u ležernim i ugodnim tonovima raznih žanrova domaće glazbe. 

Hitovi koncertno hiperaktivnog dubrovačkog banda Silente, koji je ovih dana objavio 4. album, raspjevali su i rasplesali sve okupljene. Mlada zagrebačka indie pop nada Miriiam predstavila se trima pjesmama, izvedenima uz gitaru kupljenu od novčane nagrade HDS ZAMP-a nakon što je početkom godine osvojila nagradu „Rock Off – Veliki prasak“, kao najveći potencijal naše scene.

Glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec je čestitao i zahvalio na suradnji svim autorima i glazbenicima i zaželio im aktivno i radno ljeto bez epidemioloških mjera.

Ivan Dečak, autor pjesme „Mali krug velikih ljudi“ koja je drugu godinu zaredom bila najviše emitirana  domaća pjesma u medijima (što mu se već dogodilo i s „Tangom“) proslavio je taj veliki uspjeh uz slavljenički šampanjac.

Dobre su vibracije uz DJ-a Go Cuta, do kasno u noć dijelila poznata lica glazbene scene: Nikša Bratoš, Mia Dimšić, Matija Cvek, Ivan Hilje – Hiljson, Jura Pađen, Antonija Šola i Mario Regelja, Faruk Buljubašić Fayo, Damir Bačić, novinari Uršula Tolj, Dalibor Petko, Robert Krupa te brojni drugi glazbenici, novinari, poslovni partneri i djelatnici službe HDS ZAMP.

Galeriju s fotografijama pogledajte ovdje.

Više o izvješću o poslovanju i prihodima od autorskih prava koje je HDS ZAMP za prošlu godinu poslao na više od 116 tisuća hrvatskih i svjetskih autora i nositelja prava: https://www.zamp.hr/clanak/pregled/2522/rezultati-poslovanja-hds-zamp-a-za-2021-godinu-bolje-od-prethodne-ali-jos-ne-kao-2019-godine

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.