x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

VAŽNE OBAVIJESTI ZA ČLANOVE

Poštovani članovi i nositelji autorskih prava!

  • Sve naše poslovnice u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu rade, ali smo zbog sigurnosti djelatnika i klijenata poslovanje prilagodili na način da dio djelatnika radi od kuće, a dio u poslovnicama u dvije smjene. Još uvijek je na snazi obustava rada sa strankama u poslovnicama. Za sva pitanja na raspolaganju smo na broju (centrala telefon) 01/6387-000 i clanstvo@hds.hr.
  • HDS ZAMP ima plan za dugoročne mjere ublažavanja pada prihoda svih nositelja prava u novonastaloj situaciji. Cilj je pomoći im prebroditi dugo razdoblje zdravstvene i gospodarske krize. O toj pro-aktivnoj mjeri službe za ublažavanje posljedica korone izvještavat ćemo detaljnije.
  • Aktivno djelujemo prema Ministarstvu kulture i ostalim institucijama kako bismo im skrenuli pozornost na činjenicu da su prihodi autora, izvođača i diskografa ozbiljno umanjeni tijekom proteklih mjeseci. Svjesni problema koje će to prouzročiti svim našim članovima, aktivno tražimo i druga rješenja koja će im pomoći da prebrode nadolazeće razdoblje.


Isplata naknada za prava mehaničke reprodukcije (tzv. mehanička prava), naknada od digitalnih servisa i naknada prikupljenih u inozemstvu za drugu polovicu 2020. godine

Završen je obračun autorskih honorara i isplata naknada za prava mehaničke reprodukcije (tzv. mehanička prava), naknada od digitalnih servisa i naknada prikupljenih u inozemstvu pristiglihza drugu polovicu 2020. godine i eventualno ranija razdoblja. Specifikacije autorskih honorara dostupne su na linku. Više informacija o obračunu pročitajte ovdje.


Top 7 pitanja autora ZAMPu u danima korona virusa 

Služba ZAMP, Odjel članstva

Hrvatsko društvo skladatelja

Kontakti za pitanja oko korištenja pomoći iz HDSova Fonda solidarnosti:

PRATITE NOVOSTI na stranici www.zamp.hr i našim društvenim mrežama:

FacebookTwitter Instagram


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.