VAŽNE OBAVIJESTI ZA ČLANOVE

Poštovani članovi i nositelji autorskih prava!

  • Sve naše poslovnice u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu rade, ali smo zbog sigurnosti djelatnika i klijenata poslovanje prilagodili na način da dio djelatnika radi od kuće, a dio u poslovnicama u dvije smjene. Još uvijek je na snazi obustava rada sa strankama u poslovnicama. Za sva pitanja na raspolaganju smo na broju (centrala telefon) 01/6387-000 i clanstvo@hds.hr.
  • HDS ZAMP ima plan za dugoročne mjere ublažavanja pada prihoda svih nositelja prava u novonastaloj situaciji. Cilj je pomoći im prebroditi dugo razdoblje zdravstvene i gospodarske krize. O toj pro-aktivnoj mjeri službe za ublažavanje posljedica korone izvještavat ćemo detaljnije.
  • Aktivno djelujemo prema Ministarstvu kulture i ostalim institucijama kako bismo im skrenuli pozornost na činjenicu da su prihodi autora, izvođača i diskografa ozbiljno umanjeni tijekom proteklih mjeseci. Svjesni problema koje će to prouzročiti svim našim članovima, aktivno tražimo i druga rješenja koja će im pomoći da prebrode nadolazeće razdoblje.


Isplata naknada za prava mehaničke reprodukcije (tzv. mehanička prava), naknada od digitalnih servisa i naknada prikupljenih u inozemstvu za drugu polovicu 2020. godine

Završen je obračun autorskih honorara i isplata naknada za prava mehaničke reprodukcije (tzv. mehanička prava), naknada od digitalnih servisa i naknada prikupljenih u inozemstvu pristiglihza drugu polovicu 2020. godine i eventualno ranija razdoblja. Specifikacije autorskih honorara dostupne su na linku. Više informacija o obračunu pročitajte ovdje.


Top 7 pitanja autora ZAMPu u danima korona virusa 

Služba ZAMP, Odjel članstva

Hrvatsko društvo skladatelja

Kontakti za pitanja oko korištenja pomoći iz HDSova Fonda solidarnosti:

PRATITE NOVOSTI na stranici www.zamp.hr i našim društvenim mrežama:

FacebookTwitter Instagram