VAŽNE OBAVIJESTI ZA ČLANOVE

Poštovani članovi i nositelji autorskih prava!

  • Uspješno smo završili obračun tzv. malih prava za prvu polovicu 2020. godine, a specifikacije su dostupe u vašim korisničkim profilima. Nadamo se da ćete u specifikacijama o obračunu autorskih honorara prepoznati trud, znanje, iskustvo, solidarnost i potporu koje smo uložili kako bismo vam ovu nezapamćeno lošu godinu učinili podnošljivijom. Više pročitajte na linku.

  • Sve naše poslovnice u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu rade, ali smo zbog sigurnosti djelatnika i klijenata poslovanje prilagodili na način da dio djelatnika radi od kuće, a dio u poslovnicama u dvije smjene. Još uvijek je na snazi obustava rada sa strankama u poslovnicama. Za sva pitanja na raspolaganju smo na broju (centrala telefon) 01/6387-000 i clanstvo@hds.hr.

  • HDS ZAMP ima plan za dugoročne mjere ublažavanja pada prihoda svih nositelja prava u novonastaloj situaciji. Cilj je pomoći im prebroditi dugo razdoblje zdravstvene i gospodarske krize. O toj pro-aktivnoj mjeri službe za ublažavanje posljedica korone izvještavat ćemo detaljnije.
  • Aktivno djelujemo prema Ministarstvu kulture i ostalim institucijama kako bismo im skrenuli pozornost na činjenicu da su prihodi autora, izvođača i diskografa ozbiljno umanjeni tijekom proteklih mjeseci. Svjesni problema koje će to prouzročiti svim našim članovima, aktivno tražimo i druga rješenja koja će im pomoći da prebrode nadolazeće razdoblje.


Završen obračun malih prava za prvu polovicu 2020. godine

Završen je obračun autorskih honorara za tzv. „mala prava“, odnosno prava javnog priopćavanja glazbenih djela, za prvu polovicu 2019. godine. Specifikacije autorskih honorara dostupne su na linku od 1. prosinca, a isplate na žiro račune autora bit će provedene do sredine prosinca. Više informacija o obračunu pročitajte ovdje.


Nova mjera potpore Ministarstva kulture kulturnom sektoru - "Jer svirati se mora"


U suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom Ministarstvo kulture i medija pripremilo je novu mjeru potpore kulturnom i kreativnom sektoru, ugroženom uslijed pandemije, kojom će se potaknuti odvijanje koncertne aktivnosti.

Više informacija i upute za prijavu nalaze se na ovom LINKU.

 


 

 

Top 7 pitanja autora ZAMPu u danima korona virusa


 

 


 

Služba ZAMP, Odjel članstva

Hrvatsko društvo skladatelja

Kontakti za pitanja oko korištenja pomoći iz HDSova Fonda solidarnosti:

PRATITE NOVOSTI na stranici www.zamp.hr i našim društvenim mrežama:

FacebookTwitter Instagram