x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Matej Meštrović predstavlja Hrvatsku na Songwriter's Expo u Budimpešti

Skladatelj i pijanist, Matej Meštrović, sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji glazbenih autora Songwriter's Expo 2019 koja se 2. i 3. ožujka održava u Budimpešti.

Nakon što je lani Tamara Obrovac svojim inozemnim kolegama predstavila svoju jedinstvenu kombinaciju jazza i istarskog etno nasljeđa, ove će godine Meštrović ispričati svoju priču pod nazivom „Od dnevnog boravka do Carnegie Halla“ koju je s hrvatskom publikom već podijelio na MAKK-u 2019.
Mađarski Songwriter's Expo je događanje koje, u organizaciji ARTISJUS-a (mađarskog ZAMP-a), okuplja glazbene autore iz zemalja središnje Europe i predstavlja njihov rad na radionicama i predavanjima, omogućujući im istovremeno međusobno povezivanje i suradnju. Jedan od partnera konferencije je i stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja koja sa svojim mađarskim kolegama ima dugogodišnju i uspješnu suradnju.

Matej Meštrović autor je i pijanist svjetskog ugleda te dobitnik HDS-ovog natječaja International iz 2018. Njegovo djelo „3 rapsodije za klavir i orkestar“ izvedeno je na tri svjetska kontinenta, između ostalog, i u glasovitoj dvorani Carnegie Hall u New Yorku, a istoimeni album snimljen sa Zagrebačkom filharmonijom objavila je ugledna diskografska kuća PARMA. Tijekom svoje prezentacije u Budimpešti, Meštrović će mađarskoj publici približiti svoj glazbeni put i iskustvo s međunarodnih pozornica, ali i podsjetiti ih da ponekad samo dobra pjesma ili kvalitetna izvedba nisu sasvim dovoljne za uspjeh i opću prepoznatljivost.

HDS ZAMP je za svoje članove osigurao popust na kotizaciju za sudjelovanje na Songwriter's Expo – prilikom kupnje ulaznice putem ovog linka potrebno je upisati promo kod: DEX2020xHDS010. Ponuda ističe 29. veljače.

Više o konferenciji i ostalim sudionicima saznajte na linku.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.