Matej Meštrović predstavlja Hrvatsku na Songwriter's Expo u Budimpešti

Skladatelj i pijanist, Matej Meštrović, sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji glazbenih autora Songwriter's Expo 2019 koja se 2. i 3. ožujka održava u Budimpešti.

Nakon što je lani Tamara Obrovac svojim inozemnim kolegama predstavila svoju jedinstvenu kombinaciju jazza i istarskog etno nasljeđa, ove će godine Meštrović ispričati svoju priču pod nazivom „Od dnevnog boravka do Carnegie Halla“ koju je s hrvatskom publikom već podijelio na MAKK-u 2019.
Mađarski Songwriter's Expo je događanje koje, u organizaciji ARTISJUS-a (mađarskog ZAMP-a), okuplja glazbene autore iz zemalja središnje Europe i predstavlja njihov rad na radionicama i predavanjima, omogućujući im istovremeno međusobno povezivanje i suradnju. Jedan od partnera konferencije je i stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja koja sa svojim mađarskim kolegama ima dugogodišnju i uspješnu suradnju.

Matej Meštrović autor je i pijanist svjetskog ugleda te dobitnik HDS-ovog natječaja International iz 2018. Njegovo djelo „3 rapsodije za klavir i orkestar“ izvedeno je na tri svjetska kontinenta, između ostalog, i u glasovitoj dvorani Carnegie Hall u New Yorku, a istoimeni album snimljen sa Zagrebačkom filharmonijom objavila je ugledna diskografska kuća PARMA. Tijekom svoje prezentacije u Budimpešti, Meštrović će mađarskoj publici približiti svoj glazbeni put i iskustvo s međunarodnih pozornica, ali i podsjetiti ih da ponekad samo dobra pjesma ili kvalitetna izvedba nisu sasvim dovoljne za uspjeh i opću prepoznatljivost.

HDS ZAMP je za svoje članove osigurao popust na kotizaciju za sudjelovanje na Songwriter's Expo – prilikom kupnje ulaznice putem ovog linka potrebno je upisati promo kod: DEX2020xHDS010. Ponuda ističe 29. veljače.

Više o konferenciji i ostalim sudionicima saznajte na linku.