x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP Rewind 2019. - Fokus je na autorima

Glasovi kreativaca i promocija njihovog stvaralaštva i dalje su glavni fokus službe ZAMP, a jedan od izloga je i CMC televizija u čijem smo programu ove godine predstavili novi projekt, „Autorica!“. Prilika je to da podsjetimo javnost kako su neke od najuspješnijih pjesama popularne glazbe napisale žene. Serijal je ujedno i poticaj svima koje tek započinju ili još razmišljaju o pozivu glazbenice – infografika HDS ZAMP-a upozorava na još uvijek nedovoljnu zastupljenost autorica u domaćoj glazbi i potrebu za još više ženskih glasova. Također, zanimljiva je i infografika te podaci o autorima budućnosti, odnosno mladim članovima Hrvatskog društva skladatelja koje smo protekle dvije sezone predstavili u emisiji Autogram.

Da, dobro ste primjetili: volimo se igrati brojkama i infografikama, pa smo ove godine, usput, predstavili i pet godina Zagrebačkog festivala u brojkama. Namjeravate li se uskoro prijavljivati na naš najstariji festival popularne glazbe, obavezno proučite ove podatke!

ZAMP-ov TV studio u Opatiji bio je nezaobilazni dio ovogodišnje dodjele glazbene nagrade Porin – kroz njega su prodefilirale najveće hrvatske glazbene zvijezde i dobitnici Porina, a uz ležeran razgovor i dobro raspoloženje, u jednom se trenutku čak i zasviralo!

Sve aktualnosti HDS ZAMP-a u 2020. možete svakodnevno pratiti na našim web stranicamaFacebookuInstagramuYouTubeu i Twitteru.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.