x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP partner Opće skupštine europskih hotelijera i ugostitelja

Na slici: sastav Joea Pandura i Iva Bahunek (UPUHH)

U Dubrovniku je od 16. do 18. listopada održana 79. Opća skupština udruženja europskih hotelijera i ugostitelja u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske UPUHH, uz partnerstvo HDS ZAMP-a.

Rezultat je to kontinuiranog partnerskog odnosa dviju udruga, predstavnika dviju industrija koje pokreću nacionalno gospodarstvo - turizma i kreative. HDS ZAMP je uzvanicima osigurao glazbeni program događanja - nastup sastava Joea Pandura na svečanom cocktail partyju čime se glazba još jednom pokazala kao neizostavni dio turističke ponude.


Europski hotelijeri raspravljali su o o budućnosti razvoja turizma i njegovog zakonodavnog okvira u EU, kao i o nedostatku radne snage i budućnosti smještaja u novim turističkim poslovnim modelima. Hrvatska od siječnja do lipnja 2020. preuzima predsjedanje Europskom unijom i to je razlog zašto se Opća skupština HOTREC-a održala upravo u Dubrovniku, gdje turizam čini 20 posto BDP-a i više od 10 posto ukupne zaposlenosti.

Razvoj turističke djelatnosti prati i HDS ZAMP koji svim hotelijerima, korisnicima glazbe, nudi mogućnost odabira između 2 modela podmirivanja naknade za korištenje mehaničke glazbe: „paušalno“ (po kapacitetu hotela) ili modela „po ostvarenom broju noćenja“. 

Svi relevantni sporazumi, ugovori i obrasci o odabiru i primjeni odabranog modela naknade za hotele, kampove i druge ugostiteljske objekte dostupni su na poveznici:

https://www.zamp.hr/korisnici/pregled/25/75/hoteli


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.