x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

U iščekivanju festivala dječjeg glazbenog stvaralaštva

Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva održava se 15. svibnja po četvrti put uz partnerstvo HDS ZAMP-a te uz sudjelovanje oko 500 djece iz različitih hrvatskih osnovnih škola. Mladi će glazbenici i ove godine imati priliku svoje glazbene talente pokazati u odličnoj produkciji u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Ovaj festival okuplja učenike osnovnih škola (od 6 do 15 godina starosti) iz cijele Hrvatske te hrvatskih škola i zajednica iz inozemstva koji se ističu svojim glazbeno-scenskim talentima. Na njemu se predstavljaju najbolji uradci darovitih učenika iz područja izvannastavnih glazbenih aktivnosti: od skladateljskih radionica do raznih vokalno-instrumentalnih sastava i mjuzikla, a cilj mu je promicanje i poticanje dječjeg glazbenog stvaralaštva u najširem smislu te omogućavanje dječjih nastupa u što boljim produkcijskim uvjetima.

Mladi se glazbenici tako natječu u tri kategorije: Mjuzikli, Mladi autori i Školska mjuza, a o pobjedniku festivala u svakoj od kategorija odlučuju stručna povjerenstva kojima su se ove godine, kao predstavnici HDS ZAMP-a, pridružili Ivana Husar Mlinac (za kategoriju „Mjuzikli“), Mia Dimšić (za kategoriju „Mladi autori“) i Marko Kutlić (za kategoriju „Školska mjuza“).

 

U okviru festivala, djeci ćemo i ove godine održati zanimljive edukativne radionice o autorskom radu i pravu, osmišljene tako da ojačaju njihovo vrednovanje svojeg ali i tuđeg kreativnog rada.

Organizator festivala, Glazbena udruga Opus, pokrenuo je ovaj projekt s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama i stvaranje novih kvalitetnih skladbi slobodnog sadržaja i stila. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova i predanost djece da svoje skladbe i izvedbe što bolje predstave iz godine u godinu predstavlja veliki glazbeni potencijal mladih naraštaja. S iskrenim oduševljenjem i svi naši dosadašnji predstavnici na ovom festivalu: Ivana Plechinger i Bruno Kovačić, Goran Karan i Ante Cash, Alka Vuica i Anita Valo i Meri Jaman pohvalili su dječje glazbeno stvaralaštvo i potaknuli ih da i dalje ostanu vjerni sebi i stvaraju. Vjerujemo da će nas i ove godine djeca iskreno oduševiti i nestrpljivo iščekujemo vidjeti njihove izvedbe.

 Pogledajte reportažu s prošlogodišnjeg festivala, a atmosferu s radnijih izdanja
na službenoj Facebook stranici FDGS-a

4. FDGS MOŽETE PRATITI 15. SVIBNJA UŽIVO PUTEM INTERNETA (LINK).

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.