x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

AUTOGRAM: The Gentleman: "Moja glazba je intimna, osobna i iskrena"

Marko Lucijan Hraščanec, umjetničkog imena The Gentleman, gostuje u projektu #Autogram u tjednu od 14. do 20. siječnja 2019. godine, na CMC televiziji. 

The Gentleman je rođen 1992. godine u Koprivnici. Odrastao je u glazbenoj obitelji, pa je tako već u ranom djetinjstvu svirao gitaru i klavir. Školovani je glazbenik sa završenom Muzičkom akademijom. Radi kao profesor u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi.

2018. godine objavio je album „The Gentleman“ koji je zamišljen kao intimni dijalog između njega i pjesnikinje Mrs. DulovskyUpravo je ona autorica stihova pjesme „Crossing for Wildlife“ koju slušamo u Autogramu.

Inspiracija za stvaranje glazbe dolazi iz mojih iskustava, iz onoga što sam doživio, što se u meni upisalo. I onda kad to dovoljno dugo u meni živi, ima potrebu izaći van“, kazao je The Gentleman.

Kako opisuje svoju glazbu? Želi li njome publici nešto poručiti?

„Moja glazba je intimna, osobna, iskrena. U svojoj je osnovi svedena samo na gitaru i vokal, no zapravo se u njoj krije puno iznenađenja. Ne osjećam veće zadovoljstvo od onog trenutka kad završim pjesmu i kada je prvi puta,  od početka do kraja, u svojoj sobi, odsviram samo za sebe. Tad sam najsretniji čovjek na svijetu“, iskren je The Gentleman.

Može li u Hrvatskoj živjeti od glazbe? Je li mu važna zaštita njegovih autorskih prava? 

Naposljetku emisije, The Gentleman za sve ima i jedno važno upozorenje. Pogledajte koje...

Tko je još sudjelovao u "Autogramu" pogledajte OVDJE

 

***The Gentleman u 60 sekundi:***

 

*** Autogram pratite na CMC televiziji od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati i na našem YouTube kanalu ***

The Gentleman - službena Facebook stranicaHrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.