AUTOGRAM: The Gentleman: "Moja glazba je intimna, osobna i iskrena"

Marko Lucijan Hraščanec, umjetničkog imena The Gentleman, gostuje u projektu #Autogram u tjednu od 14. do 20. siječnja 2019. godine, na CMC televiziji. 

The Gentleman je rođen 1992. godine u Koprivnici. Odrastao je u glazbenoj obitelji, pa je tako već u ranom djetinjstvu svirao gitaru i klavir. Školovani je glazbenik sa završenom Muzičkom akademijom. Radi kao profesor u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi.

2018. godine objavio je album „The Gentleman“ koji je zamišljen kao intimni dijalog između njega i pjesnikinje Mrs. DulovskyUpravo je ona autorica stihova pjesme „Crossing for Wildlife“ koju slušamo u Autogramu.

Inspiracija za stvaranje glazbe dolazi iz mojih iskustava, iz onoga što sam doživio, što se u meni upisalo. I onda kad to dovoljno dugo u meni živi, ima potrebu izaći van“, kazao je The Gentleman.

Kako opisuje svoju glazbu? Želi li njome publici nešto poručiti?

„Moja glazba je intimna, osobna, iskrena. U svojoj je osnovi svedena samo na gitaru i vokal, no zapravo se u njoj krije puno iznenađenja. Ne osjećam veće zadovoljstvo od onog trenutka kad završim pjesmu i kada je prvi puta,  od početka do kraja, u svojoj sobi, odsviram samo za sebe. Tad sam najsretniji čovjek na svijetu“, iskren je The Gentleman.

Može li u Hrvatskoj živjeti od glazbe? Je li mu važna zaštita njegovih autorskih prava? 

Naposljetku emisije, The Gentleman za sve ima i jedno važno upozorenje. Pogledajte koje...

Tko je još sudjelovao u "Autogramu" pogledajte OVDJE

 

***The Gentleman u 60 sekundi:***

 

*** Autogram pratite na CMC televiziji od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati i na našem YouTube kanalu ***

The Gentleman - službena Facebook stranica