x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Svjetska autorska zvijezda, Guy Chambers, na 6. MAKK konferenciji!

Na šestom izdanju Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK, 22. i 23. studenog 2018., HDS ZAMP s posebnim će ponosom ugostiti svjetski priznatog autora, producenta i glazbenog kreativca, Guyja Chambersa, uz Robbieja Williamsa, zaslužnog za pop himne kao što su „Angels“, „Rock DJ“, „Feel“, „Let me entertain you“, „Strong“ i niz drugih.

Guy je prva osoba u glazbenoj industriji koja me uzela za ozbiljno, prvi koji je prepoznao potencijal umjetnika u meni“, opisuje ga Williams čiji se prvi album, „Life thru a lens“, nastao u suradnji s Chambersom, na britanskoj top listi zadržao punih 218 tjedana! Iza njihove uspješne suradnje koja traje i danas stoje brojni vrhovi Billboardovih top lista, više od 40 milijuna prodanih albuma širom svijeta, stotine milijuna YouTube klikova te prestižne nagrade Brit Awards, Ivor Novello i Q Classic songwriter award.

Posljednjih 30 godina njegove pjesme prate nas na plesnim podijima, radio postajama i filmskim platnima, mnoge od njih postale su hitovi koji se danas pjevaju na stadionima širom svijeta, a popis njegovih suradnika, uz bivšeg člana Take Thata, uključuje prvu ligu svjetske glazbene scene: Kylie MinogueTom JonesDiana RossJames BluntMark RonsonTina Turner

Ekskluzivno za publiku MAKK-a, Chambers će u Zagrebu približiti svoj autorski rad i suradnju s Williamsom i ostalim zvijezdama, otkriti neke tajne zanata i podijeliti svoja razmišljanja o budućnosti autora i autorstva, na offline i online terenu. Za sve koji vole Robbiejeve hitove, ovo je prilika koja se ne propušta!

U organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, ovogodišnji MAKK održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u četvrtak 22. i petak 23. studenog. Konferencija će, sad već uobičajeno, okupiti brojne kreativce iz svijeta glazbe, filma, medija, književnosti, ali i stručnjake novih tehnologija i digitalnog poslovanja.

Bit će riječi i o tome što nam zapravo donosi nova europska Direktiva o autorskom pravu te kako će se ona odraziti na svakodnevni život kreativaca, ali i krajnjih korisnika.

Ostale teme 6. MAKK-a jednako su „vruće“: zarada od internetskih sadržaja, značaj i razvoj domaće industrije videoigara, glazba kao pokazatelj duha nacije i društvenih promjena. Sadržaj predavanja i panel diskusija prvog dana konferencije uređuje stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja. Drugi dan konferencije bit će posvećen aktualnim europskim i hrvatskim temama iz pravne perspektive, u organizaciji Hrvatskog društva za autorsko pravo.

Službeni program konferencije i kompletan popis govornika bit će uskoro objavljeni na službenim web stranicama, a sadržaj MAKK-a možete pratiti i na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru.

Let us entertain (and inform) you – vidimo se 23. i 23. studenog 2018. na 6. Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.