Svjetska autorska zvijezda, Guy Chambers, na 6. MAKK konferenciji!

Na šestom izdanju Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK, 22. i 23. studenog 2018., HDS ZAMP s posebnim će ponosom ugostiti svjetski priznatog autora, producenta i glazbenog kreativca, Guyja Chambersa, uz Robbieja Williamsa, zaslužnog za pop himne kao što su „Angels“, „Rock DJ“, „Feel“, „Let me entertain you“, „Strong“ i niz drugih.

Guy je prva osoba u glazbenoj industriji koja me uzela za ozbiljno, prvi koji je prepoznao potencijal umjetnika u meni“, opisuje ga Williams čiji se prvi album, „Life thru a lens“, nastao u suradnji s Chambersom, na britanskoj top listi zadržao punih 218 tjedana! Iza njihove uspješne suradnje koja traje i danas stoje brojni vrhovi Billboardovih top lista, više od 40 milijuna prodanih albuma širom svijeta, stotine milijuna YouTube klikova te prestižne nagrade Brit Awards, Ivor Novello i Q Classic songwriter award.

Posljednjih 30 godina njegove pjesme prate nas na plesnim podijima, radio postajama i filmskim platnima, mnoge od njih postale su hitovi koji se danas pjevaju na stadionima širom svijeta, a popis njegovih suradnika, uz bivšeg člana Take Thata, uključuje prvu ligu svjetske glazbene scene: Kylie MinogueTom JonesDiana RossJames BluntMark RonsonTina Turner

Ekskluzivno za publiku MAKK-a, Chambers će u Zagrebu približiti svoj autorski rad i suradnju s Williamsom i ostalim zvijezdama, otkriti neke tajne zanata i podijeliti svoja razmišljanja o budućnosti autora i autorstva, na offline i online terenu. Za sve koji vole Robbiejeve hitove, ovo je prilika koja se ne propušta!

U organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, ovogodišnji MAKK održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u četvrtak 22. i petak 23. studenog. Konferencija će, sad već uobičajeno, okupiti brojne kreativce iz svijeta glazbe, filma, medija, književnosti, ali i stručnjake novih tehnologija i digitalnog poslovanja.

Bit će riječi i o tome što nam zapravo donosi nova europska Direktiva o autorskom pravu te kako će se ona odraziti na svakodnevni život kreativaca, ali i krajnjih korisnika.

Ostale teme 6. MAKK-a jednako su „vruće“: zarada od internetskih sadržaja, značaj i razvoj domaće industrije videoigara, glazba kao pokazatelj duha nacije i društvenih promjena. Sadržaj predavanja i panel diskusija prvog dana konferencije uređuje stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja. Drugi dan konferencije bit će posvećen aktualnim europskim i hrvatskim temama iz pravne perspektive, u organizaciji Hrvatskog društva za autorsko pravo.

Službeni program konferencije i kompletan popis govornika bit će uskoro objavljeni na službenim web stranicama, a sadržaj MAKK-a možete pratiti i na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru.

Let us entertain (and inform) you – vidimo se 23. i 23. studenog 2018. na 6. Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK!