x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP Rewind 2017 - 9. dio: Slušajmo hrvatsko!

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja bila je dio kampanje „Slušajmo hrvatsko!“ povodom 20. godišnjice akcije „Kupujmo hrvatsko“ u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Cilj kampanje bila je promocija domaćih glazbenika i njihovog stvaralaštva koji, kao dio glazbene industrije, sudjeluju u rastu i razvoju hrvatskog gospodarstva. Svoju potporu akciji #slušamhrvatsko dale su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović te potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić, a druženju na Trgu bana Jelačića pridružili su se brojni poznati glazbenici i autori.

Tom prilikom organizirali smo i online nagradnu igru, a zagrebački tinejdžeri čija je fotografija s akcije #slušamhrvatsko bila najpopularnija na društvenim mrežama dobili su nagradu po svom izboru: ulaznice za koncert Parnog valjka. Besplatne karte im je dodijelio začetnik i autor benda, Husein Hasanefendić Hus u HDS ZAMP-u, odakle je i krenula inicijativa za cijelu priču.

Od ove je godine započela s radom i Zajednica kreativnih i kulturnih industrija pri HGK - za predsjednika Zajednice izabran je glazbeni producent Tomo In der Mühlen, a za zamjenicu predsjednika je izabrana Ivana Nikolić Popović, predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, čiji je dio i HDS ZAMP. Tomi i Ivani želimo puno uspjeha u radu!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.