x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP Rewind 2017 - 3.dio: ZAMP je napredno europsko društvo

Zahvaljujući visokim standardima poslovnosti, krovna svjetska udruga autorskih društava CISAC te europska udruga društava GESAC svrstavaju HDS ZAMP u red visoko razvijenih društava za kolektivno ostvarivanje prava.

Ove godine bili smo domaćini CISAC-ove konferencije „Poticanje suradnje između organizacija za kolektivno ostvarivanje prava i regulatornih tijela“ na kojoj su, uz generalnog direktora CISAC-a, Gadija Orona, sudjelovali čelni ljudi društava za kolektivno ostvarivanje autorskih prava kao i regulatornih državnih tijela, ministarstava kulture i zavoda za intelektualno vlasništvo iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Više o zaključcima konferencije pročitajte ovdje.

Na slici: Gadi Oron, glavni direktor CISAC-a, Ljiljana Kuterovac, ravnateljica DZIV-a, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture RH i Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a

Prilikom gostovanja u Zagrebu, generalni direktor CISAC-a, Gadi Oron, dao je intervju Večernjem listu istaknuvši HDS ZAMP kao organizaciju koja je među najboljima u regiji kada je riječ o zaštiti autorskih prava. Oron se, između ostalog, dotaknuo i aktualnih izazova koji očekuju kreativce, pogotovo u digitalnom okruženju. Cijeli intervju pročitajte ovdje.

U Bruxellesu je 30. svibnja, u sklopu foruma Europskog udruženja autorskih društava GESAC „Meet the Authors“, održan susret delegacije kreativaca iz HDS-a te hrvatskih europarlamentaraca Dubravkom ŠuicomIvanom MaletićŽeljanom ZovkoMarijanom PetirToninom Piculom i Jozom Radošem. Posjet Bruxellesu bio je prilika i za susret s povjerenikom EK za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, Tiborom Navracsicsem koji nije odolio prilici za fotografiranje s našim autorima. Više o susretu pročitajte na linku.

Rast globalnog iznosa autorskih naknada kreativaca širom svijeta od 6% na godišnjoj razini te više od 9 milijardi eura autorskih honorara, razlog su za optimizam i hrvatskih kreativaca. U ove brojke, objavljene u CISAC-ovom Godišnjem izvješću, ugrađeni su i napori HDS ZAMP-a čiji su djelatnici aktivni sudionici na brojnim projektima i konferencijama u organizaciji krovne svjetske udruge autorskih društava. Ponosni smo što se velike svjetske organizacije mogu osloniti na nas!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.