x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Započelo online glasanje publike za nagradu Ambasador

Nagrada Ambasador, čiji je ovogodišnji partner i HDS ZAMP, dodjeljuje se za radove i projekte nastale u proteklih 12 mjeseci koji su kontinuirano dobro radili i pridonosili razvoju elektronske scene. Utrka za glasove publike najboljim projektima koji su obilježili proteklu godinu na hrvatskoj elektroničkoj sceni krenula je u utorak 17. listopada, a trajat će do 8. studenog.

Ove godine u ukupno 38 kategorija prijavljeno je preko 180 aktera i projekata domaće i regionalne scene.

Od toga za njih 29 glasa publika, dok je devet kategorija rezervirano za nagradu struke. O njima isključivo odlučuje stručni žiri, ove godine u sastavu: Petar Dundov, Damir Ludvig, Ivan Mastermix, Haris Čustović i Seraphim Codex. 

„Intenzivna aktivnost koja se zadnjih godina događa na području elektronske glazbe uključuje sjajne projekte domaćih autora ili DJ-a kao i brojne festivale, programe i klubove. Sa svima njima HDS ZAMP ostvaruje suradnju koju u budućnosti želimo dodatno unaprijediti. Stručna služba ZAMP odavno pomaže promociju hrvatske glazbe svih žanrova organizirajući ili podupirući različita događanja. Tako zastupa i promiče interese hrvatskih glazbenika u zemlji i inozemstvu ali jednako dosljedno ostvaruje prava za svjetske glazbenike kad se njihova glazba koristi ili kad oni sami gostuju u Hrvatskoj. Cilj ovog partnerstva je otvoriti konstruktivan dijalog sa svima koji pomažu snažan rast elektronske glazbe, kao rastuće glazbene grane, u zemlji. Nagradu Ambasador podržavamo kao ozbiljno zamišljen projekt koji okuplja i valorizira rad glavnih aktera ove scene. Vjerujem da ovim partnerstvom u ovom projektu ZAMP pomaže razvoju i profesionalizaciji elektronske scene u zemlji, ali i budućoj promociji domaćih kvalitetnih glazbenih projekata u inozemstvu,“ rekao je ovim povodom Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a.

Podršku svom favoritu možete izraziti glasanjem putem internet stranice https://www.klubskascena.hr/ambasador, a sve novosti vezane za tijek glasanja možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Ambasadora.

Sama dodjela održat će se u Zagrebu 21. studenog nakon čega će se 25. studenog proslaviti velikim Ambasador Winners partijem u klubu Boogaloo, na koji su svi pozvani.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.