Započelo online glasanje publike za nagradu Ambasador

Nagrada Ambasador, čiji je ovogodišnji partner i HDS ZAMP, dodjeljuje se za radove i projekte nastale u proteklih 12 mjeseci koji su kontinuirano dobro radili i pridonosili razvoju elektronske scene. Utrka za glasove publike najboljim projektima koji su obilježili proteklu godinu na hrvatskoj elektroničkoj sceni krenula je u utorak 17. listopada, a trajat će do 8. studenog.

Ove godine u ukupno 38 kategorija prijavljeno je preko 180 aktera i projekata domaće i regionalne scene.

Od toga za njih 29 glasa publika, dok je devet kategorija rezervirano za nagradu struke. O njima isključivo odlučuje stručni žiri, ove godine u sastavu: Petar Dundov, Damir Ludvig, Ivan Mastermix, Haris Čustović i Seraphim Codex. 

„Intenzivna aktivnost koja se zadnjih godina događa na području elektronske glazbe uključuje sjajne projekte domaćih autora ili DJ-a kao i brojne festivale, programe i klubove. Sa svima njima HDS ZAMP ostvaruje suradnju koju u budućnosti želimo dodatno unaprijediti. Stručna služba ZAMP odavno pomaže promociju hrvatske glazbe svih žanrova organizirajući ili podupirući različita događanja. Tako zastupa i promiče interese hrvatskih glazbenika u zemlji i inozemstvu ali jednako dosljedno ostvaruje prava za svjetske glazbenike kad se njihova glazba koristi ili kad oni sami gostuju u Hrvatskoj. Cilj ovog partnerstva je otvoriti konstruktivan dijalog sa svima koji pomažu snažan rast elektronske glazbe, kao rastuće glazbene grane, u zemlji. Nagradu Ambasador podržavamo kao ozbiljno zamišljen projekt koji okuplja i valorizira rad glavnih aktera ove scene. Vjerujem da ovim partnerstvom u ovom projektu ZAMP pomaže razvoju i profesionalizaciji elektronske scene u zemlji, ali i budućoj promociji domaćih kvalitetnih glazbenih projekata u inozemstvu,“ rekao je ovim povodom Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a.

Podršku svom favoritu možete izraziti glasanjem putem internet stranice https://www.klubskascena.hr/ambasador, a sve novosti vezane za tijek glasanja možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Ambasadora.

Sama dodjela održat će se u Zagrebu 21. studenog nakon čega će se 25. studenog proslaviti velikim Ambasador Winners partijem u klubu Boogaloo, na koji su svi pozvani.