x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

I Japan se oprašta od Jadranke Stojaković

Četverodnevno događanje pod nazivom "Hvala, Jadranka" u organizaciji japanskih fanova i prijatelja nedavno preminule kantautorice Jadranke Stojaković, započelo je jučer, 21. srpnja, u Tokyju.

Bosanskohercegovačka glazbenica i članica Hrvatskog društva skladatelja, Jadranka Stojaković, ostavila je značajan trag u Japanu u kojem je provela 22 godine svog života. Njeni kolege i fanovi odužili su joj se dirljivom ceremonijom, a ambasadorica BiH u Japanu, Anesa Kundurović, u svom je govoru naglasila kako je Jadranka voljela Japan, a Japan joj je tu ljubav uzvratio. Među brojnim uglednicima, našli su se i predstavnici JASRAC-a, japanskog društva za kolektivno ostvarivanje autorskih prava i sestrinske udruge HDS ZAMP-a.

Na svečanosti je, između ostalih, pročitana i poruka nogometnog trenera Ivice Osima, bivšeg izbornika japanske nogometne reprezentacije, a japanski glazbenici prisjetili su se svojih iskustava s poznatom glazbenicom. "Nedostaje nam njen topli glas, talent i prekrasna osobnost", naglasili su.

Uz likovnu izložbu, događanje će sadržavati diskusije i koncerte u čast Jadranke Stojaković koja je preminula 3. svibnja u Banjaluci, ostavivši iza sebe klasike poput "Što te nema", "Sve smo mogli mi" i mnoge druge.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.