I Japan se oprašta od Jadranke Stojaković

Četverodnevno događanje pod nazivom "Hvala, Jadranka" u organizaciji japanskih fanova i prijatelja nedavno preminule kantautorice Jadranke Stojaković, započelo je jučer, 21. srpnja, u Tokyju.

Bosanskohercegovačka glazbenica i članica Hrvatskog društva skladatelja, Jadranka Stojaković, ostavila je značajan trag u Japanu u kojem je provela 22 godine svog života. Njeni kolege i fanovi odužili su joj se dirljivom ceremonijom, a ambasadorica BiH u Japanu, Anesa Kundurović, u svom je govoru naglasila kako je Jadranka voljela Japan, a Japan joj je tu ljubav uzvratio. Među brojnim uglednicima, našli su se i predstavnici JASRAC-a, japanskog društva za kolektivno ostvarivanje autorskih prava i sestrinske udruge HDS ZAMP-a.

Na svečanosti je, između ostalih, pročitana i poruka nogometnog trenera Ivice Osima, bivšeg izbornika japanske nogometne reprezentacije, a japanski glazbenici prisjetili su se svojih iskustava s poznatom glazbenicom. "Nedostaje nam njen topli glas, talent i prekrasna osobnost", naglasili su.

Uz likovnu izložbu, događanje će sadržavati diskusije i koncerte u čast Jadranke Stojaković koja je preminula 3. svibnja u Banjaluci, ostavivši iza sebe klasike poput "Što te nema", "Sve smo mogli mi" i mnoge druge.