x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Gibonni i Matija otvaraju Mjesec kreativnih i kulturnih industrija

Gibonni i Matija Dedić, dva jedinstvena kreativca, predvodnika hrvatske glazbene industrije, ekskluzivnim će koncertom, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i glazbenih udruga HUZIP i HDU, 18. svibnja u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Zagreb svečano otvoriti Mjesec kreativnih i kulturnih industrija (MKKI) koji traje od 16.5. do 21.6.  

Riječ je o manifestacija Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija te Koordinacije kreativnih i kulturnih industrija pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, a čiji je cilj bolje razumijevanje važnosti sektora kreativnih i kulturnih industrija za razvoj gospodarstva i društva u cjelini.

Gibonni i Matija će tako, na valu svoji uspješnih izdanja, Gibonnijeva i Oliverova albuma „Familija“ te Porinima nagrađene posvete ocu „Matija svira Arsena“, posebnim  koncertnim programom, osmišljenim samo za ovu prigodu i uz pratnju svojih prijatelja glazbenika, proslaviti ovu novu manifestaciju kreativnog i poduzetnog domaćeg duha i predstaviti vrhunske domete naše glazbene scene. Svečano otvorenje Mjeseca kreativnih i kulturnih industrije biti će moguće pratiti uz pozivnicu

Kao član organizacija organizatora MKKI-ja i Hrvatsko društvo skladatelja vrlo aktivno je uključeno u promociju potencijala i važnosti ovih industrija koje trenutno, u situaciji u kojoj njihov gospodarski potencijal nije u potpunosti prepoznat i iskorišten, hrvatskom BDP-u pridonose više od 6 milijardi kn godišnje. Svaki kreativac mali je poduzetnik, a razvoj i održivog digitalnog tržišta ovim industrijama može dati dodatni polet pa je važno osigurati uvjete da kreativci mogu zarađivati i od korištenje njihovih djela putem Interneta.  

Mjesec kreativnih i kulturnih industrija objedinjuje brojna javna događanja - izložbe, predstave, koncerte, ples, projekcije, tribine i radionice u razdoblju od 16. svibnja do 21. lipnja2016. Namjera organizatora je u tom razdoblju snažno pozicionirati Hrvatsku i Zagreb na turističku kartu Europe u segmentu kreativnog i kulturnog proizvoda. Mjesec se ove godine održava po prvi put, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, Sabora RH, sedam Ministarstava Vlade RH, predstavništva Europske komisije, Grada Zagreba, Gradske Skupštine i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.