x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Predstava Priroda i društvo uz autorske zvijezde od subote 5.3. u ZKM-u!

Hrvatsko društvo skladatelja i njegova stručna služba HDS ZAMP pozivaju Vas na predstavu „Priroda i društvo“ koja premijeru ima u subotu 5. ožujka u Zagrebačkom Kazalištu Mladih (ZKM).

Kao inicijator i koproducent predstave, nadamo se da će novo kazališno djelo redateljice Nore Krstulović i kolektiva SKROZ, biti zanimljivo posebno mladoj publici.

Uz originalne autorske skladbe Vedrana Peternela, Dušana Duce Vranića i glumačkog ansambla – Edvin Liverić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Zoran Čubrilo, Mia Biondić i Anđela  Ramljak – predstava na svjež i originalan način propituje položaj intelektualnog vlasništva i autora u doba digitalne tehnologije, streaminga i torrenta.

Dodatni „začin“ predstavi bit će i gostovanje poznatih autora i drugih kreativaca u njoj. Tako će na subotnjoj premijeri ansambl ugostiti Damira Urbana, a kroz predstave tijekom ožujka u uloge „gostujućih zvijezda“ uskaču Luka Bulić, Ante Cash, Zoran Prodanović Prlja (Let3), Sara Renar, IvaneSky & MrLee, Kandžija i Mirela Priselac Remi (Elemental)!

Vjerujemo da je sudjelovanje ovih glazbenika odličan način za približavanje važnosti autorskog rada i njegove zaštite mladoj publici. Jer Internet hrani našu glad za novim ali otvara i pitanja: što je napredak tehnologije s vremenom donio autorima, a što onima koji uživaju u njihovim djelima? Kako su se kroz povijest mijenjala prava jednih i obveze drugih, a kako s njima stojimo danas? Jesmo li u svakodnevnoj potrazi za novim sadržajima svjesni zamki pojedinaca ili kompanija koje profitiraju na račun kreativaca, autora djela, ne dijeleći s njima ništa ili ostavljajući im tek mrvice?

Kako „Priroda i društvo“ odgovara na ta i mnoga druga aktualna pitanja, doznajte već od 5.3. u ZKM-u!

Dojmove o predstavi dijelite (i tijekom predstave!) na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram koristeći #prirodaidruštvo

Više o predstavi i ansamblu na http://www.zekaem.hr/predstave/priroda-i-drustvo/

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.