x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP inicirao predstavu o autorskom pravu za tinejdžere

Uživanje u umjetnosti je dio ljudske prirode, a užitak je još veći kad ga dijelite s društvom. Bili na koncertu, izložbi ili u kinu s prijateljima, postali i šerali glazbu, fotografije i zabavne filmiće na Internetu, zapravo uživamo u nečijim djelima – autorskim djelima. Kako se danas svatko od nas ali i društvo u cjelini odnosi prema tim kreativnim pojedincima i vrijednosti njihova rada? 

Tema je to ambicioznog i ne samo kazališnog projekta "Priroda i društvo" namijenjenog tinejdžerima, kojeg je na inicijativu HDS ZAMP-a osmislio kolektiv SKROZ, a koproduciraju ZeKaeM i HDS ZAMP!

Predstava, čija je premijera zakazana za 5. ožujka u 20.00 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih, publici će na zabavan multimedijski način, uz mnogo glazbe, približiti pojam intelektualnog vlasništva i autorskog prava te kontroverze i dileme oko njega.

Što je napredak tehnologije s vremenom donio autorima, a što onima koji uživaju u njihovim djelima? Kako su se kroz povijest mijenjala prava jednih i obveze drugih, a kako s njima stojimo danas? Jesmo li u svakodnevnoj potrazi za novim sadržajima svjesni zamki internetskih pirata koji profitiraju na račun drugih?

To su neka od pitanja na koja će pokušati odgovoriti predstava 'Priroda i društvo', namijenjena višim razredima osnovne i prvim razredima srednje škole. 

Kao inicijator i koproducent predstave, HDS ZAMP vjeruje da je ovo odličan način za približavanje važnosti autorskog rada i njegove zaštite mladoj publici, među kojom će se sigurno naći i neki budući filmaši, novinari, dizajneri, fotografi, izvođači, skladatelji i drugi kreativci.

U galeriji pogledajte kako teku probe predstave koju potpisuju:

autori: Maja Sviben, Nora Krstulović, Vedran Peternel

redatelj:  Nora Krstulović

dramaturg: Maja Sviben

autori glazbe: Vedran Peternel, Dušan Vranić & ansambl predstave

oblikovatelj svjetla: Aleksandar Čavlek

kostimograf: Marita Ćopo

oblikovateljica scenskog pokreta: Martina Nevistić

izvode: Anđela Ramljak, Dora Polić Vitez, Edvin Liverić, Jasmin Telalović, Mia Biondić, Zoran Čubrilo

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.