x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Karlovačko RockOff predstavlja... Ludwig

Ovog petka, 18. rujna, u zagrebačkom klubu Katran roka se na drugoj večeri Karlovačko RockOff festivala. Već smo predstavili bendove NoA, Manntra i Barbari, a danas je na redu i Ludwig s čijim smo Stjepanom Markovićem popričali uoči nastupa u Katranu...

Ludwig čine već iskusni glazbenici, kako je došlo do ideje o okupljanju?

Ludwig je bend o kojem smo Ivan i ja već duže vrijeme pričali a s obzirom da oboje pišemo i aranžiramo vlastite pjesme odlučili smo zajedno stvoriti nešto novo i drugačije, s leit motivom da je ime najlakše smisliti kad imaš super stvar. Uglavnom, nije! Nakon mjesec dana i nekoliko listi te ocjena frendova, menadžerice, kritika roditelja, baka i djedova skoro smo odustali od svega. I onda, po završetku snimanja „Dio svemira“, vidjeli smo u uglu prostorije Ludwig bubanj kako se presijava i… „the rest is history“!

Kako je nastao vaš RockOff singl „Dio svemira“?

„Dio svemira“ nastala je kao spoj zajedničkog rada Ivana Škunce i mene, ali i suradnje s izvrsnim instrumentalistima i dobrim prijateljima. Od početka i zbrke svih unesenih ideja, nastajanja teksta i melodije do izbora najboljih, stvaranja aranžmana, testiranja novih zvukova, nastala je finalna verzija pjesme koju ovom prilikom i predstavljamo.

Reakcije su odlične, a najdraža mi je ona kad mi je frend tražio da mu mailam master u Dubai da pušta u autu dok se vozi na +48.

Što očekujete od ovogodišnjeg izdanja festivala?

Očekujem da se ovi "novi" glazbenici još bolje povežu i međusobno podrže i pomažu. U skupu ovakvih kvalitetnih bandova mnogo je i prijatelja pa mi je drago da ćemo imati priliku zajedno nastupati i kreativno se družiti. Karlovačko RockOff će na najbolji mogući način to prikazati i svima drugima. Naravno, veselimo se odsvirati po prvi puta u live izvedbi naše autorske pjesme.

Što nam je još potrebno da se mladi autorski bend još više čuje?

Mislim da nam možda fali kvalitetne konstruktivne kritike, objektivnosti. Hrvatska je mala zemlja velikih talenata, jednostavno u svemu smo super, pa tako i u glazbi. Problem je što smo mali i nemamo prostora pokazati što znamo, najčešće nemamo ni medija kroz koje to pokazati jer su ugušeni stereotipima koje su sami mediji stvorili i prodaju ih „radi sebe“. Treba pročistiti kanale do publike jer na kraju ona sama najjasnije govori koliko je što dobro. Bilo bi lijepo imati otvorenu komunikaciju s inozemstvom i lako dogovaranje koncerata po Europi.

Za kraj, koji je najbolji način za konzumaciju Ludwiga?

„Kick off your shoes, put your feet up, lean back and just enjoy the melodies… After all, music soothes even the savage beast.“ Uvijek mi se sviđao taj, vraća me u srednju školu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.