x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Radionica INTRO na RiRocku

Drugi dan RiRock festivala ugostio je radionicu INTRO namijenjenu mladim glazbenicima koju već drugu godinu zaredom organizira HDS ZAMP.

Na radionici mladi autori i izvođači imaju priliku saznati sve o radu udruga za kolektivno ostvarivanje glazbenih prava, ali i dobiti savjete kako bi se što bolje snašli u labirintu glazbene industrije. Osim djelatnika ZAMP-a, na riječkoj radionici sudjelovali su Damir Martinović Mrle (Let3) i Olja Dešić (Neno Belan & Fiumens) te Jadranka Čubrić (HGU Rijeka), uz moderiranje Vanje Kauzlarića (RiRock).

Na praktičnim primjerima iz života mladog benda, velik broj zainteresiranih riječkih glazbenika riješio je svoje nedoumice oko zadaća i uloga ZAMP-a i HUZIP-a, ostvarivanja autorskih i izvođačkih naknada te odnosa s organizatorima koncerata i diskografima. Olja i Mrle, iskusni riječki glazbenici, svojim su mlađim kolegama ponudili savjete kako se što bolje postaviti u pregovorima oko isplata honorara i potpisivanja ugovora, ali su također istaknuli važnost dogovora unutar benda oko nekih vitalnih stvari za daljnju karijeru.

Na kraju radionice, moderatori su naglasili kako su radionice poput ove iznimno važne, kako za glazbenike, tako i za organizatore koncerata, izrazivši pritom zadovoljstvo odazivom publike i činjenicom da su ovakve radionice postale pravilo u radu HDS ZAMP-a i HGU-a.

Uz Rijeku, INTRO je u novoj sezoni posjetio Zagreb i Karlovac, a slijede gostovanja i u ostalim hrvatskim gradovima.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.