x

Moja pjesma: Josip Ivanković: „Pjesmu 'Zbog tebe' prvi je prepoznao Božo Sušec“

„Zbog tebe plačem i kad suza više nema.
Zbog tebe majka svatove mi još ne sprema.
Zbog tebe nikom ne dam da me voli,
A duša boli, a duša boli…“

Autor Josip Ivanković još je 80-ih godina shvatio da u tamburi leži velik, neiskorišteni potencijal. Nakon tog saznanja donio je odluku: „Napravit ćemo slavonsku popevku. Brendirat ćemo tamburu!“. Da bi uspio u tom naumu, trebao mu je bend. No, kako kaže, dobar bend u to vrijeme nije bilo jednostavno naći. Koliko je bendova poslušao dok nije pronašao „Zlatne dukate“...? 

U životima pjesama, koje su tek s protekom vremena postale hitovi, prema pričama njihovih autora često je postojao neki ključni trenutak koji je pjesmu odveo u drugom smjeru. Ključna osoba koja je utjecala na uspjeh ove bio je sportski komentator, Božo Sušec. Zašto baš on? Poslušajte!

Ja sam autor i živim glazbu, a 'Muza' je uvijek potrebna za nastanak neke pjesme. Tako je bilo i u ovom slučaju“, rekao je g. Ivanković.

Je li očekivao da će pjesma tako dugo živjeti u narodu? Što misli o interpretaciji Mie Dimšić koja je upravo nju odabrala za dio svog repertoara? Pogledajte ovdje:

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00 sati, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem YouTube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.