Moja pjesma: Josip Ivanković: „Pjesmu 'Zbog tebe' prvi je prepoznao Božo Sušec“

„Zbog tebe plačem i kad suza više nema.
Zbog tebe majka svatove mi još ne sprema.
Zbog tebe nikom ne dam da me voli,
A duša boli, a duša boli…“

Autor Josip Ivanković još je 80-ih godina shvatio da u tamburi leži velik, neiskorišteni potencijal. Nakon tog saznanja donio je odluku: „Napravit ćemo slavonsku popevku. Brendirat ćemo tamburu!“. Da bi uspio u tom naumu, trebao mu je bend. No, kako kaže, dobar bend u to vrijeme nije bilo jednostavno naći. Koliko je bendova poslušao dok nije pronašao „Zlatne dukate“...? 

U životima pjesama, koje su tek s protekom vremena postale hitovi, prema pričama njihovih autora često je postojao neki ključni trenutak koji je pjesmu odveo u drugom smjeru. Ključna osoba koja je utjecala na uspjeh ove bio je sportski komentator, Božo Sušec. Zašto baš on? Poslušajte!

Ja sam autor i živim glazbu, a 'Muza' je uvijek potrebna za nastanak neke pjesme. Tako je bilo i u ovom slučaju“, rekao je g. Ivanković.

Je li očekivao da će pjesma tako dugo živjeti u narodu? Što misli o interpretaciji Mie Dimšić koja je upravo nju odabrala za dio svog repertoara? Pogledajte ovdje:

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00 sati, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem YouTube kanalu.