x

Moja pjesma: Alfi Kabiljo: Neka cijeli svijet bude zelena livada!

Ponukani uspjehom prvog mjuzikla i Memoarima Winstona Churchila, dva prijatelja – Alfi Kabiljo i Milan Grgić, krenuli su raditi novi mjuzikl… od kraja… Tako je nastala „Neka cijeli ovaj svijet“ i mjuzikl „Jalta, Jalta“ a sve ostalo je povijest!

Nastajanja te himnične pjesme, koja uvijek na kraju mjuzikla kod ljudi izazove sreću i suze, prisjetio se u našoj emisiji „Moja pjesma“ Alfi Kabiljo: „Dirigirao sam na puno izvedbi ovoga mjuzikla i uvijek kad bih se na kraju okrenuo i  krajičkom oka ugledao tolike ljude koji su sretni, s osmijehom na licima ali na kojima se vide i suze u očima. Probuditi emociju kod mnogih ljudi, usrećiti ljude, najviše je što autor može poželjeti i evo ja sam u tome uspio“.

„Neka cijeli ovaj svijet
još sja u suncu
neka naša Zemlja sva
postane sretna

Neka cijeli ovaj svijet
zove se bajka
zelena i mirisna
cvjetna sva i nevina
livada iz sna“

Pjevao je Vice Vukov davnih godina tu pjesmu „koja u sebi sadrži slavensku melodiku i težnju cijelog svijeta za mjestom gdje nema ratova i gdje nema nikakvih problema“ na Yamaha festivalu u Tokiju, oduševio publiku i odnio 2. nagradu. Nakon ovog uspjeha održana je i premijera mjuzikla „Jalta,  Jalta“ čiji je finale upravo „Neka cijeli ovaj svijet“. Ovaj mjuzikl izuzetno je popularan i danas, doživio je 750 izvedbi i ide dalje. No, i njegova završna pjesma je zaživjela i ostala ukorijenjena među ljudima svih generacija, pjeva se u crkvama, na zabavama, događajima… Alfi Kabiljo sretan je zbog toga, ali je tužan što tu sreću ne može dijeliti s Milanom Grgićem.

Dvojac Alfi Kabiljo i Milan Grgić zajednički su napravili više uspješnih mjuzikala, imali su mnoštvo ideja i projekata, a tajnu  njihova uspjeha pogledajte i u ovoj epizodi emisije „Moja pjesma“

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.