Moja pjesma: Alfi Kabiljo: Neka cijeli svijet bude zelena livada!

Ponukani uspjehom prvog mjuzikla i Memoarima Winstona Churchila, dva prijatelja – Alfi Kabiljo i Milan Grgić, krenuli su raditi novi mjuzikl… od kraja… Tako je nastala „Neka cijeli ovaj svijet“ i mjuzikl „Jalta, Jalta“ a sve ostalo je povijest!

Nastajanja te himnične pjesme, koja uvijek na kraju mjuzikla kod ljudi izazove sreću i suze, prisjetio se u našoj emisiji „Moja pjesma“ Alfi Kabiljo: „Dirigirao sam na puno izvedbi ovoga mjuzikla i uvijek kad bih se na kraju okrenuo i  krajičkom oka ugledao tolike ljude koji su sretni, s osmijehom na licima ali na kojima se vide i suze u očima. Probuditi emociju kod mnogih ljudi, usrećiti ljude, najviše je što autor može poželjeti i evo ja sam u tome uspio“.

„Neka cijeli ovaj svijet
još sja u suncu
neka naša Zemlja sva
postane sretna

Neka cijeli ovaj svijet
zove se bajka
zelena i mirisna
cvjetna sva i nevina
livada iz sna“

Pjevao je Vice Vukov davnih godina tu pjesmu „koja u sebi sadrži slavensku melodiku i težnju cijelog svijeta za mjestom gdje nema ratova i gdje nema nikakvih problema“ na Yamaha festivalu u Tokiju, oduševio publiku i odnio 2. nagradu. Nakon ovog uspjeha održana je i premijera mjuzikla „Jalta,  Jalta“ čiji je finale upravo „Neka cijeli ovaj svijet“. Ovaj mjuzikl izuzetno je popularan i danas, doživio je 750 izvedbi i ide dalje. No, i njegova završna pjesma je zaživjela i ostala ukorijenjena među ljudima svih generacija, pjeva se u crkvama, na zabavama, događajima… Alfi Kabiljo sretan je zbog toga, ali je tužan što tu sreću ne može dijeliti s Milanom Grgićem.

Dvojac Alfi Kabiljo i Milan Grgić zajednički su napravili više uspješnih mjuzikala, imali su mnoštvo ideja i projekata, a tajnu  njihova uspjeha pogledajte i u ovoj epizodi emisije „Moja pjesma“

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.