x

Moja pjesma: Meri Cetinić: "'Jubav si moja zauvik" došla je sama od sebe'"

"Nikada te neću zaboravit'
Uvik je uza me slika tvoja
Sve će jednom proć' i ostarit',
Ali nikad neće jubav moja.....
 ...
Jubav si moja zauvik
Za moju dušu i rana i lik"

Jednostavno u  trenutku dok sjediš za klavirom i stvaraš, ništa ne očekuješ. Jednostavno stvaraš i uživaš u tom činu i tome što se događa. Pjesma te vodi i sama plete nešto svoje, originalno“. Tako se velika hrvatska autorica i glazbenica Meri Cetinić osjeća dok stvara. Meri smo ugostili u našoj emisiji „Moja pjesma“ u kojoj nam je predstavila nastajanje svoje „lijepe dalmatinske arhaične pjesme" “Jubav si moja zauvik“ koja je već skoro trideset godina u hrvatskom eteru.

Pjesma postoji u više verzija, a Meri se najviše sviđa ona u klapskoj a cappela izvedbi klape Kumpanji. Kao i druge njezine snažne i njoj najdraže pjesme i ova je nastala u trenu: „Najbolje pjesme nastale su u trenu, samo su samo prošle kroz mene… kao da su negdje već postojale u mojoj glavi. Najviše držim do takvih pjesama i najviše volim da mi pjesma sama iscuri. Takve su moje pjesme i najbolje“.

Priču o „Jubav si moja zauvik“ pogledajte na našem YouTube kanalu i doznajte što joj je kao autorici najveća nagrada, uz koji instrument je ova pjesma nastala ali i kakve veze Hajduk ima s njom.   

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.