Moja pjesma: Meri Cetinić: "'Jubav si moja zauvik" došla je sama od sebe'"

"Nikada te neću zaboravit'
Uvik je uza me slika tvoja
Sve će jednom proć' i ostarit',
Ali nikad neće jubav moja.....
 ...
Jubav si moja zauvik
Za moju dušu i rana i lik"

Jednostavno u  trenutku dok sjediš za klavirom i stvaraš, ništa ne očekuješ. Jednostavno stvaraš i uživaš u tom činu i tome što se događa. Pjesma te vodi i sama plete nešto svoje, originalno“. Tako se velika hrvatska autorica i glazbenica Meri Cetinić osjeća dok stvara. Meri smo ugostili u našoj emisiji „Moja pjesma“ u kojoj nam je predstavila nastajanje svoje „lijepe dalmatinske arhaične pjesme" “Jubav si moja zauvik“ koja je već skoro trideset godina u hrvatskom eteru.

Pjesma postoji u više verzija, a Meri se najviše sviđa ona u klapskoj a cappela izvedbi klape Kumpanji. Kao i druge njezine snažne i njoj najdraže pjesme i ova je nastala u trenu: „Najbolje pjesme nastale su u trenu, samo su samo prošle kroz mene… kao da su negdje već postojale u mojoj glavi. Najviše držim do takvih pjesama i najviše volim da mi pjesma sama iscuri. Takve su moje pjesme i najbolje“.

Priču o „Jubav si moja zauvik“ pogledajte na našem YouTube kanalu i doznajte što joj je kao autorici najveća nagrada, uz koji instrument je ova pjesma nastala ali i kakve veze Hajduk ima s njom.   

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.