x

Moja pjesma: "Pitali momci" je ultra pozitivna pjesma

„Pitali momci čija sam
Čija sam dok ne svane dan
Pitali oni, šutim ja
Ljubav je moja skrivena…“ 

Ovog tjedna o ultra pozitivnoj pjesmi - "Pitali momci" - govori njen autor Bruno Kovačić, koji ju je prije 20-ak godina napisao za tadašnju djevojku, današnju suprugu Ivanu Plechinger Kovačić. „Tu pjesmu jednostavno volim jer ima neku vedrinu i finu otvorenost. Nastala je u vrijeme Ivanine 'etno' faze i svi su voljeli pjevati taj 'e'“, prisjeća se Bruno koji se 2014. godine priključio humanitarnoj inicijativi HDS ZAMP-a Playlista za Slavoniju, te se za ovu pjesmu odrekao tantijema u korist poplavljenih područja u Slavoniji.

Ivana Plechinger Kovačić, izvođačica i, uz supruga gošća ove emisije, sa smiješkom govori o nastanku pjesme: „Sjećam se kad mi je Bruno rekao: 'Napisao sam nešto jako bedasto'. Na to sam mu rekla: 'To mi prvo moraš odsvirati, to hoću čuti! Ta pjesma je bila jedna od mojih zastava“. Planira li Ivana ponovno aktivno zapjevati? Otkrijte sami…

Kada se rodiš u glazbenoj obitelji, od glazbe ne možeš pobjeći. Zato je najbolje spojiti "ugodno s korisnim" te okupiti… obiteljski bend! „Pjesma ima tu dječju komponentu, melodija je jednostavna, laka za intonirati i pjevati. Posebno se svidjela našim sinovima pa smo je odlučili obnoviti, zapjevati s njima, te u novom aranžmanu dodati višeglasje“, zaključio je Bruno, a vi pogledajte ovaj veseli spot i poslušajte kako to zvuči kad se udruže Ivana i njezini momci:

 

 "Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.