x

Moja pjesma: Sead Zele Lipovač i "Krivo je more"

Jeste li znali da na više od tisuću, možda i dvije tisuće, koncertnih izvedbi pjesme „Krivo je more“ Zele Lipovača nikada nije odsvirao isti solo? Ovu zanimljivost podijelio je s nama u emisiji „Moja pjesma“ u kojoj je predstavljen ovaj već godinama ultimativni ljetni, pa i svevremenski hit, star više od 30 godina.

Ekipa prve postaje Divljih jagoda i svih ovih godina prijateljska ekipa Sead Zele Lipovača (gitarist i autor glazbe), Anto Toni Janković (vokal i autor teksta) i Adonis Dokuzović (bubnjar i prvi „glavni u bendu“) prisjetila se nastanka benda i pjesme „Krivo je more“. Melodija je nastala u studentskom domu u zagrebačkom Cvjetnom naselju, a tekst nešto kasnije na ljetnoj gaži benda u Trpnju na Pelješcu i postala pjesmom koju više od 30 godina jednostavno svi vole i prihvaćaju. Kombinacija gitarističke i skladateljske virtuoznosti Zeleta i tekstovi i glas Tonija Jankovića bili su posebna kombinacija, nešto posebno, kaže Adonis Dokuzović. O snazi pjesama i posebnoj izvedbe prve postave Divljih jagoda govorio je i Vladimir Delač, producent njihova prvog albuma.

Uživajte u „Krivo je more“ u „Mojoj pjesmi“ na našem YouTube kanalu i doznajte još par zanimljivosti vezanih uz nju i Divlje jagode.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.