Moja pjesma: Sead Zele Lipovač i "Krivo je more"

Jeste li znali da na više od tisuću, možda i dvije tisuće, koncertnih izvedbi pjesme „Krivo je more“ Zele Lipovača nikada nije odsvirao isti solo? Ovu zanimljivost podijelio je s nama u emisiji „Moja pjesma“ u kojoj je predstavljen ovaj već godinama ultimativni ljetni, pa i svevremenski hit, star više od 30 godina.

Ekipa prve postaje Divljih jagoda i svih ovih godina prijateljska ekipa Sead Zele Lipovača (gitarist i autor glazbe), Anto Toni Janković (vokal i autor teksta) i Adonis Dokuzović (bubnjar i prvi „glavni u bendu“) prisjetila se nastanka benda i pjesme „Krivo je more“. Melodija je nastala u studentskom domu u zagrebačkom Cvjetnom naselju, a tekst nešto kasnije na ljetnoj gaži benda u Trpnju na Pelješcu i postala pjesmom koju više od 30 godina jednostavno svi vole i prihvaćaju. Kombinacija gitarističke i skladateljske virtuoznosti Zeleta i tekstovi i glas Tonija Jankovića bili su posebna kombinacija, nešto posebno, kaže Adonis Dokuzović. O snazi pjesama i posebnoj izvedbe prve postave Divljih jagoda govorio je i Vladimir Delač, producent njihova prvog albuma.

Uživajte u „Krivo je more“ u „Mojoj pjesmi“ na našem YouTube kanalu i doznajte još par zanimljivosti vezanih uz nju i Divlje jagode.