x

HDS ZAMP partner je novog izdanja kazališne predstave 'Od tišine do glazbe' Teatra Erato koja publiku vodi na putovanje kroz povijesni razvoj glazbe te opisuje razvoj autorskih prava i borbu autora za svoja prava

.

Slavljenička 100. izvedba Od tišine do glazbe

U zagrebačkom klubu Vinyl u nedjelju, 17. ožujka, održana je jubilarna, 100. izvedba predstave „Od tišine do glazbe“ Teatra Erato koju već niz godina podržava stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja. Riječ je o predstavi koja na zabavan, poučan i duhovit način donosi priču o evoluciji glazbe, od prapovijesti do danas, uz glazbene izvedbe vrhunskih multiinstrumentalista.

Glavni glumac i scenarist hrvatske verzije, Ivan Đuričić, po prvi je put okupio Sašu Miočića i Domagoja Mokrovića, oba glazbenika koji su sudjelovali u predstavi stoga je ova slavljenička izvedba bila uistinu posebna, uz dodatni instrumentarij i raskošne glazbene aranžmane.

Jubilarno izdanje „Od tišine do glazbe“ izazvalo je dodatni interes zagrebačke publike, a među poznatim gostima našli su se, između ostalih, glazbenici i autori Mia Dimšić i Damir Bačić, glumac Rene Bitorajac, TV lice i glavni junak istoimenog hita, Zoran Vakula te izaslanik ministrice kulture RH, Ivan Božić. Posebni gost bio je i Marko Vezovišek, slovenski autor teksta i koautor glazbe za originalnu verziju predstave, kojeg je oduševila izvedba njegovih hrvatskih kolega.

„Stota izvedba dokaz je trajne privlačnosti i kvalitete izvedbe Teatra Erato koji su predstavu već izveli po cijeloj Hrvatskoj, na oduševljenje publike svih uzrasta. Ovom brojkom predstava je tek postala punoljetna stoga se veselimo novim datumima i gostovanjima, naravno, uz podršku HDS ZAMP-a, kao i do sada“, izjavio je Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a.

Izvedbu je popratila i reporterska ekipa HRT-a za "Vijesti iz kulture", a prilog možete pogledati na linku, od 07:04 minute.

Fotogalerija je dostupna na linku - autor fotografija je Ognjen Karabegović.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.