Slavljenička 100. izvedba Od tišine do glazbe

U zagrebačkom klubu Vinyl u nedjelju, 17. ožujka, održana je jubilarna, 100. izvedba predstave „Od tišine do glazbe“ Teatra Erato koju već niz godina podržava stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja. Riječ je o predstavi koja na zabavan, poučan i duhovit način donosi priču o evoluciji glazbe, od prapovijesti do danas, uz glazbene izvedbe vrhunskih multiinstrumentalista.

Glavni glumac i scenarist hrvatske verzije, Ivan Đuričić, po prvi je put okupio Sašu Miočića i Domagoja Mokrovića, oba glazbenika koji su sudjelovali u predstavi stoga je ova slavljenička izvedba bila uistinu posebna, uz dodatni instrumentarij i raskošne glazbene aranžmane.

Jubilarno izdanje „Od tišine do glazbe“ izazvalo je dodatni interes zagrebačke publike, a među poznatim gostima našli su se, između ostalih, glazbenici i autori Mia Dimšić i Damir Bačić, glumac Rene Bitorajac, TV lice i glavni junak istoimenog hita, Zoran Vakula te izaslanik ministrice kulture RH, Ivan Božić. Posebni gost bio je i Marko Vezovišek, slovenski autor teksta i koautor glazbe za originalnu verziju predstave, kojeg je oduševila izvedba njegovih hrvatskih kolega.

„Stota izvedba dokaz je trajne privlačnosti i kvalitete izvedbe Teatra Erato koji su predstavu već izveli po cijeloj Hrvatskoj, na oduševljenje publike svih uzrasta. Ovom brojkom predstava je tek postala punoljetna stoga se veselimo novim datumima i gostovanjima, naravno, uz podršku HDS ZAMP-a, kao i do sada“, izjavio je Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a.

Izvedbu je popratila i reporterska ekipa HRT-a za "Vijesti iz kulture", a prilog možete pogledati na linku, od 07:04 minute.

Fotogalerija je dostupna na linku - autor fotografija je Ognjen Karabegović.