x

AUTOGRAM: Jan Kinčl & Regis Kattie: „Od glazbe se može živjeti, ali to zahtijeva puno posla“

U tjednu od 13. do 19. svibnja u "Autogramu" je gostovao dvojac Jan Kinčl i Regis Kattie koji uspješno spaja techno, elektronsku i house glazbu s jazz improvizacijama. Jan Kinčl, priznati hrvatski autor elektronske glazbe, producent i DJ, te Regis Kattie francuski jazz klavijaturist, upoznali su se prije tri godine, a njihova muzička sinergija prošle je godine rezultirala objavom zajedničkog albuma naziva „In Plain Sight“. Taj je album proglašen „Albumom godine“ na trećoj dodjeli Nagrada Ambasador u studenom prošle godine koja se dodjeljuje najuspješnijim akterima elektroničke scene za glazbena ostvarenja u proteklih 12 mjeseci, a koja je održana i uz našu podršku. Uz spomenutu Nagradu, Jan i Regis tom su prigodom dobili i Nagradu za najboljeg live izvođača. Dobitnici su i sredstava dodijeljenih putem Natječaja ElectroCro Hrvatskog društva skladatelja za 2019. godinu putem kojeg HDS podupire glazbene manifestacije, projekte i stvaralaštvo s područja klupske elektroničke glazbe i to za projekt „Produkcija albuma Jan Kinčl & Regis Kattie „Common Ground“.

Jan je u „Autogramu“ govorio o svom profesionalnom glazbenom putu i načinima stvaranja elektronske glazbe, ali i o nastanku skladbe „Florette“ koja je bila njihov prvi objavljeni singl i čiji spot gledamo na kraju razgovora.

Regis se tijekom intervjua kratko osvrnuo na život glazbenika: „Život od glazbe uvijek ima uspone i padove. Ako imaš dnevni posao radiš od 9 do 5, imaš plaću svaki mjesec… U glazbi moraš slati mailove, netko će odgovoriti tek na neke od njih. Neke vikende imaš svirke, neke nemaš ništa. Može se živjeti od glazbe, ali je možda malo više stresa u tome. Ali, u isto vrijeme imaš slobodu raditi što želiš i u tome uživati.“.

Jan je zaključio ovaj #Autogram iznoseći vlastito stajalište o važnosti zaštite autorskih prava: „Svaki se autor treba informirati i educirati po pitanju zaštite autorskih prava… Naučio sam bazični vokabular svih prava koja se vežu uz glazbu i mislim da je jako bitno imati sve posloženo i znati o čemu se tu radi“.

Autogram gledajte na CMC televiziji od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

Tko je još sudjelovao u projektu pogledajte OVDJE

Jan Kinčl u 60 sekundi


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.