AUTOGRAM: Jan Kinčl & Regis Kattie: „Od glazbe se može živjeti, ali to zahtijeva puno posla“

U tjednu od 13. do 19. svibnja u "Autogramu" je gostovao dvojac Jan Kinčl i Regis Kattie koji uspješno spaja techno, elektronsku i house glazbu s jazz improvizacijama. Jan Kinčl, priznati hrvatski autor elektronske glazbe, producent i DJ, te Regis Kattie francuski jazz klavijaturist, upoznali su se prije tri godine, a njihova muzička sinergija prošle je godine rezultirala objavom zajedničkog albuma naziva „In Plain Sight“. Taj je album proglašen „Albumom godine“ na trećoj dodjeli Nagrada Ambasador u studenom prošle godine koja se dodjeljuje najuspješnijim akterima elektroničke scene za glazbena ostvarenja u proteklih 12 mjeseci, a koja je održana i uz našu podršku. Uz spomenutu Nagradu, Jan i Regis tom su prigodom dobili i Nagradu za najboljeg live izvođača. Dobitnici su i sredstava dodijeljenih putem Natječaja ElectroCro Hrvatskog društva skladatelja za 2019. godinu putem kojeg HDS podupire glazbene manifestacije, projekte i stvaralaštvo s područja klupske elektroničke glazbe i to za projekt „Produkcija albuma Jan Kinčl & Regis Kattie „Common Ground“.

Jan je u „Autogramu“ govorio o svom profesionalnom glazbenom putu i načinima stvaranja elektronske glazbe, ali i o nastanku skladbe „Florette“ koja je bila njihov prvi objavljeni singl i čiji spot gledamo na kraju razgovora.

Regis se tijekom intervjua kratko osvrnuo na život glazbenika: „Život od glazbe uvijek ima uspone i padove. Ako imaš dnevni posao radiš od 9 do 5, imaš plaću svaki mjesec… U glazbi moraš slati mailove, netko će odgovoriti tek na neke od njih. Neke vikende imaš svirke, neke nemaš ništa. Može se živjeti od glazbe, ali je možda malo više stresa u tome. Ali, u isto vrijeme imaš slobodu raditi što želiš i u tome uživati.“.

Jan je zaključio ovaj #Autogram iznoseći vlastito stajalište o važnosti zaštite autorskih prava: „Svaki se autor treba informirati i educirati po pitanju zaštite autorskih prava… Naučio sam bazični vokabular svih prava koja se vežu uz glazbu i mislim da je jako bitno imati sve posloženo i znati o čemu se tu radi“.

Autogram gledajte na CMC televiziji od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

Tko je još sudjelovao u projektu pogledajte OVDJE

Jan Kinčl u 60 sekundi