x

AUTOGRAM: Mnogi Drugi: "Ako netko kod nas želi živjeti od glazbe, ne svira samo svoju glazbu“

U bendu ih ima mnogo, a glazbu koju rade ne mogu svrstati ni u jedan žanr. Zapravo, ni ne žele je ona „mješavina svega", a ponajviše njihovih osobnih glazbenih preferencija. U „Autogramu“ koji HDS ZAMP realizira u suradnji s CMC TV-om, u tjednu od 8. do 14. travnja 2019. govorili su Ante Jelinčić, gitarist i mandolinist, te Martin Mandir, pjevač i autor tekstova pjesama benda "Mnogi Drugi".

Ovaj zagrebački bend postoji od 2013. godine, a u punom sedmeročlanom sastavu djeluje od 2015. godine. Od samog početka orijentirani su na stvaranje autorske glazbe i pisanje tekstova na hrvatskom jeziku. Pomaže li im to ili odmaže? Pogledajte video! 2017. godine objavili su album „Prvi“ u izdanju Croatia Recordsa. Bend čine Ante Jelinčić, Martin Mandir, Mirko Burazer, Filip Kovačević, Martin Zlopaša, Ivan Perković i Roko Vidaković. 

Ante Jelinčić je u "Autogramu" iskreno podijelio svoja razmišljanja o tome može li se kod nas živjeti od glazbe: „Ako netko kod nas želi živjeti od glazbe, ne svira svoju glazbu… Osobno sam sretan što je glazba u mom slučaju došla do neke faze da je to nekakav malo ozbiljniji hobi koji sam sebe financira.“. 

Martinu Mandiru, pjevaču i autoru tekstova „Mnogih Drugih“ stalo je do autorskih prava i sviđa mu se što se ona u Hrvatskoj doživljavaju ozbiljno. Opisao je i kako kod njih izgleda proces stvaranja pjesama i otkrio zašto ponekad ostavljaju pjesme da „krčkaju“. Doznajemo i što je Martina inspiriralo da napiše tekst pjesme „Čudan svijet“.

„… Nemoj mi dati da
Se bacim s prozora,
Nemoj mi dati da
Nestanem s obzora,
Nemoj mi dati da
Te piknem škarama,
Nemoj mi dati da…
Ne me quitte pas“...

Mi vam nikako ne damo da preskočite ovaj Autogram! Zato brzo pokrenite video i uskočite u "čudan svijet“ Mnogih Drugih:

Martin Mandir u 60 sekundi

"Autogram" se emitira na CMC TV-u od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

 ➤ Ovdje pogledaj sve mini video portrete na jednom mjestu - Autogram playlista: https://bit.ly/2RJ1H8W

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.