AUTOGRAM: Mnogi Drugi: "Ako netko kod nas želi živjeti od glazbe, ne svira samo svoju glazbu“

U bendu ih ima mnogo, a glazbu koju rade ne mogu svrstati ni u jedan žanr. Zapravo, ni ne žele je ona „mješavina svega", a ponajviše njihovih osobnih glazbenih preferencija. U „Autogramu“ koji HDS ZAMP realizira u suradnji s CMC TV-om, u tjednu od 8. do 14. travnja 2019. govorili su Ante Jelinčić, gitarist i mandolinist, te Martin Mandir, pjevač i autor tekstova pjesama benda "Mnogi Drugi".

Ovaj zagrebački bend postoji od 2013. godine, a u punom sedmeročlanom sastavu djeluje od 2015. godine. Od samog početka orijentirani su na stvaranje autorske glazbe i pisanje tekstova na hrvatskom jeziku. Pomaže li im to ili odmaže? Pogledajte video! 2017. godine objavili su album „Prvi“ u izdanju Croatia Recordsa. Bend čine Ante Jelinčić, Martin Mandir, Mirko Burazer, Filip Kovačević, Martin Zlopaša, Ivan Perković i Roko Vidaković. 

Ante Jelinčić je u "Autogramu" iskreno podijelio svoja razmišljanja o tome može li se kod nas živjeti od glazbe: „Ako netko kod nas želi živjeti od glazbe, ne svira svoju glazbu… Osobno sam sretan što je glazba u mom slučaju došla do neke faze da je to nekakav malo ozbiljniji hobi koji sam sebe financira.“. 

Martinu Mandiru, pjevaču i autoru tekstova „Mnogih Drugih“ stalo je do autorskih prava i sviđa mu se što se ona u Hrvatskoj doživljavaju ozbiljno. Opisao je i kako kod njih izgleda proces stvaranja pjesama i otkrio zašto ponekad ostavljaju pjesme da „krčkaju“. Doznajemo i što je Martina inspiriralo da napiše tekst pjesme „Čudan svijet“.

„… Nemoj mi dati da
Se bacim s prozora,
Nemoj mi dati da
Nestanem s obzora,
Nemoj mi dati da
Te piknem škarama,
Nemoj mi dati da…
Ne me quitte pas“...

Mi vam nikako ne damo da preskočite ovaj Autogram! Zato brzo pokrenite video i uskočite u "čudan svijet“ Mnogih Drugih:

Martin Mandir u 60 sekundi

"Autogram" se emitira na CMC TV-u od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

 ➤ Ovdje pogledaj sve mini video portrete na jednom mjestu - Autogram playlista: https://bit.ly/2RJ1H8W