x

Pročitajte na jednom mjestu sva službena priopćenja i demantije HDS ZAMP-a vezana uz naše aktivnosti, relevantna događanja i medijske napise. 

Newsletter studeni 2013.

 

 

 

HDS ZAMP i CMC zajedno u projektu "Tjedan Autora"


 

HDS ZAMP u suradnji s CMC televizijom pokreće televizijski projekt ˝Tjedan Autora˝ kojim će u sljedećim mjesecima predstavljati značajne hrvatske autore koji svojim djelovanjem utječu na glazbenu scenu u Hrvatskoj. (opširnije)

Međunarodna autorska kreativna konferencija u prosincu u Zagrebu

Institut hrvatske glazbe, Hrvatsko društvo za autorsko pravo (HDAP-ALAI) i udruga Adria MC (Adria Music Conference) organiziraju Međunarodnu autorsku kreativnu konferenciju koja će se, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, od 9. do 11. prosinca održati u hotelu DoubleTree by Hilton u Zagrebu. (opširnije)

Regionalni sastanak društava za kolektivnu zaštitu autorskih prava

U Podgorici je 28. listopada održan regionalni sastanak društava za kolektivnu zaštitu autorskih prava. Tom prilikom okupila su se sva društva s ex-Yu područja, domaćini crnogorski PAM CG, ZAMP Makedonija, SOKOJ iz Srbije, AMUS iz BiH, SAZAS iz Slovenije te HDS ZAMP iz Hrvatske. (opširnije)

Udruženja autora pozdravljaju prijedlog izvješća o privatnom kopiranju

Europska udruženja autora, koja zastupaju i predstavljaju stotine tisuća profesionalaca koji zarađuju za život u kreativnim industrijama, pozdravljaju prijedlog izvješća zastupnice Europskog parlamenta, Francoise Castex,  o sustavu privatnog kopiranja. (opširnije)

Razgovor s Alfonsom Karabudom: Jedinstven europski glas

Švedski skladatelj Alfons Karabuda od veljače je predsjednik Europskog saveza skladatelja, ECSA-e. ECSA je utemeljena 2007. godine u Belgiji kao neprofitna udruga s temeljnom zadaćom zastupanja interesa glazbenih stvaratelja pred regulatornim tijelima EU, pri nacionalnim vladama, te prema drugim zainteresiranim skupinama iz kulturnog života i kreativne industrije. Danas je to savez 40 strukovnih društava iz 24 europskih država, koja okupljaju više desetaka tisuća članova. (opširnije)

Radionica HDS ZAMP-a za mlade autore

Odjel članstva HDS ZAMP-a održao je 30. listopada radionicu o autorskom pravu za mlade autore u klubu KSET. Povod radionice bila je Velika rock eksplozija, projekt kojemu je dodijeljena potpora Hrvatskog društva skladatelja putem godišnjeg natječaja BTL. (opširnije)

Objavljen natječaj "BTL" za sezonu 2014.

Hrvatsko društvo skladatelja dana 28. listopada 2013. Raspisalo je natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije. (opširnije

Retrospektivom vječnih melodija i proslavom obilježena 60. obljetnica Zagrebačkog festivala

Najstariji festival u ovom dijelu Europe doživio je i svoje jubilarno izdanje, a Hrvatsko društvo skladatelja je povodom njegove obljetnice priredilo i okupljanje autora i izvođača koji su svojim djelovanjem imali velik utjecaj na razvoj festivala kao i na hrvatsku glazbu općenito.  Idući, 61. Zagrebački festival bit će održan 18. siječnja 2014., a listu odabranih autora i izvođača možete pogledati ovdje 

Oridano: Želimo uvesti gypsy jazz u 21. stoljeće

Oridano Gypsy Jazz Band je osvježenje na hrvatskoj jazz sceni. Grupa je nastala 2010. nakon što su se članovi upoznali na jazz radionici u Grožnjanu. Fascinacija opusom legendarnog Djanga Reinhardta kao i ljubav prema gypsy jazzu potakla ih je na formiranje kvinteta. Mladi glazbenici su nedavno objavili prvi album za norvešku diskografsku kuću Hot Club Records. Tim povodom razgovarali smo s Orjenom Ridanovićem, gitaristom te idejnim začetnikom grupe.  (opširnije)

 
 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.