x

Pročitajte na jednom mjestu sva službena priopćenja i demantije HDS ZAMP-a vezana uz naše aktivnosti, relevantna događanja i medijske napise. 

Hrvatski skladatelji ambasadori CISAC-a

CISAC, Međunarodna konfederacija društava autora i skladatelja, čiji je član i HDS ZAMP, pokrenula je inicijativu Program ambasadora CISAC-a. U svakoj od zemalja u kojima djeluju članice CISAC-a okupljena je grupa  autora koji će se uključiti u promotivne aktivnosti,  za dobrobit šire kreativne zajednice.

Na poziv HDS-a i HDS ZAMP-a ovoj su se inicijativi rado odazvali hrvatski skladatelji različitih generacija i glazbenih žanrova. Oni će se pridružiti kampanji podizanja svijesti o potrebama umjetnika u današnjem digitalnom okruženju  te važnosti sustava kolektivne zaštite autorskih prava. Davanjem izjava ili stavljanjem svog potpisa na zajedničke rezolucije oni će, kao dio velike svjetske skupine uglednih autora, pomoći da kampanja ostvari svoju svrhu.  Ambasadori će djelovati prema potrebi te će imati punu podršku HDS ZAMP-ova i CISAC-ovog tima.

Cilj je Programa povezati se s korisnicima glazbe, vladama i političarima a vjerujemo kako nitko nije kompetentniji govoriti o ovim temama od autora samih. 

U predsjedničkom mandatu francuskog skladatelja Jeana-Michela Jarrea, u Program CISAC-ovih ambasadora od hrvatskih skladatelja zasad su se uključili:  Alfi Kabiljo, Ante Pecotić, Arsen Dedić, Boris Đurđević, Dubravko Detoni, Frano Parać, Hrvoje Hegedušić, Husein Hasanefendić, Krešimir Seletković, Miroslav Buljan, Mladen Tarbuk, Neno Belan, Pavle Dešpalj, Rajko Dujmić, Tamara Obrovac, Zlatan Stipišić Gibonni, Zrinko Tutić i Zoran Juranić.

Zahvaljujemo  im na pristupanju Programu ambasadora, sa željom da zajedno potaknemo daljnje promjene na dobrobit svih koji se bave glazbom i s njom povezanim djelatnostima.

(Na fotografiji, gornji red s lijeva na desno: Frano Parać, Arsen Dedić, Dubravko Detoni; donji red: Alfi Kabiljo, Mladen Tarbuk, Tamara Obrovac)

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.