x

Pročitajte na jednom mjestu sva službena priopćenja i demantije HDS ZAMP-a vezana uz naše aktivnosti, relevantna događanja i medijske napise. 

  • Početna
  • Press
  • Demanti članka u Index.hr-u "Josipovićev ZAMP kreditirao spornu nekretninu Marka Perkovića Thompsona"
  • Print

Demanti članka u Index.hr-u "Josipovićev ZAMP kreditirao spornu nekretninu Marka Perkovića Thompsona"

Poštovani, 

reagiramo na tekst „Josipovićev ZAMP kreditirao spornu nekretninu Marka Perkovića Thompsona“ autora Gordana Malića, objavljen 5.7. na Vašem portalu, s molbom da objavite ove točne informacije: 

Stručna služba ZAMP nije „investirala u nekretninu Marka Perkovića“ jer se ta stručna služba bavi zaštitom autorskih prava, a ne financijskim poslovanjem Hrvatskog društva skladatelja. 

Kao što se vidi i na priloženim preslikama dokumenata u vašem tekstu,  hipoteku na stan ima Hrvatsko društvo skladatelja, u čemu nema ničeg spornog. Naime, svi članovi HDS-a, autori i nositelji autorskih prava, imaju mogućnost podići kredit od HDS-a. Marko Perković kao redovni član HDS-a , tj. njegovo poduzeće MP Ton, iskoristilo je tu mogućnost i redovnom procedurom u listopadu 2009. podiglo kredit, a kao zalog ponudilo predmetni stan. 

Hrvatsko društvo skladatelja nije dakle, kako navodite,  „sudjelovalo u kreditiranju Perkovićeve zgrade koju istražuju DORH i Porezna uprava“ jer je kredit Marku Perkoviću odobren nakon izgradnje zgrade koju spominjete, a hipoteka na stanu korištena je kao instrument osiguranja kredita. Kupnjom stana Poliklinika Medikol preuzela je i obavezu otplate kredita. 

Ostatak teksta sadrži još netočnosti i insinuacija: Marko Vojković ne „upravlja poslovima ZAMP-a“ i nema veze s financijskim poslovanjem HDS-a. 

Netočna je i tvrdnja o „kliki predsjednika države koja uzurpira udrugu“. Hrvatskim društvom skladatelja, pa tako i njegovom službom ZAMP, upravljaju i uvijek su upravljali isključivo članovi, hrvatski skladatelji. Na redovitu godišnju skupštinu HDS-a , koja je najviša instanca odlučivanja svake udruge, održanu u svibnju u Biogradu, bili su pozvani svi redovni članovi društva sukladno zakonu i statutu udruge. Ovogodišnja skupština bila je slična prethodnima po tome što su svi prisutni jednoglasno podržali dosadašnji rad udruge usvajanjem poslovnog i financijskog izvješća, kao i poziv  Predsjedništva i Nadzornog odbora za još jačim uključivanjem svakog člana u rad udruge.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.