x

Pročitajte na jednom mjestu sva službena priopćenja i demantije HDS ZAMP-a vezana uz naše aktivnosti, relevantna događanja i medijske napise. 

Hrvatsko društvo skladatelja predstavlja bogato glazbeno proljeće

 

Temeljem ˝BTL natječaja˝ putem kojeg HDS financira nezavisne projekte iz naknada koje je u sustavu privatnog kopiranja prikupio ZAMP, ove je godine izdvojeno 450,000 kn, a potpomognuto ukupno 39 projekata u rasponu od tradicionalne, popularne i alternativne glazbe. Tako nas u narednih nekoliko mjeseci očekuju zanimljiva događanja.

Svakako valja spomenuti seriju koncerata pod imenom ˝Začarana Močvara˝, koji će se tijekom cijele godine održavati u klubu Močvara, a koji će predstavljati kantautore koji njeguju ambijentalne i akustične zvukove u obliku folka, countryja, bluesa i jazz izričaja. Između ostalih očekuju nas Rundek Cargo Trio, Pavel, Ante Perković, Afion, Dunja Knebl itd.

U svibnju nas očekuje 36. festival hrvatske tamburaške glazbe kojeg organizira Hrvatski tamburaški savez, a održat će se od 10. do 19.5. u Osijeku. Tu je i već tradicionalni HGF – Zabok, koji će ugostiti mnoštvo demo bendova dok pobjednike očekuje izdavanje CD singla te nastupi na poznatim rock festivalima. Finalna večer održat će se krajem svibnja.

Lipanj je bogat mnoštvom raznolikih događanja. Započinje 27. susretom hrvatskih puhačkih orkestara koji će se održati u Novom Vinodolskom, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Nakon njega slijedi 21. glazbeni festival ˝Pjesme Podravine i podravlja˝ koji će se održati 14. i 15.6. u Pitomači u organizaciji istoimene udruge. Od 15. do 17.6. održavat će se i ˝Prečko fest˝, koji okuplja mlade bendove, predvođene s nekoliko jačih imena, a organizira ga poznati glazbenik Renato Metessi. Krajem mjeseca očekuju nas i nova izdanja CMC festivala u Vodicama te Melodija Istre i Kvarnera u Kastavu.

 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.