x

Pročitajte na jednom mjestu sva službena priopćenja i demantije HDS ZAMP-a vezana uz naše aktivnosti, relevantna događanja i medijske napise. 

Iz sredstava Zamp-a sponzoriran prvi Gibonnijev album na engleskom

HDS projektu Zlatana Stipišića – Gibonnija dodijelilo financijsku potporu
u iznosu od 150.000,00 kuna

Autorski album Zlatana Stipišića Gibonnija namijenjen međunarodnom tržištu pobjednik je Natječaja Hrvatskog društva skladatelja „Internacional“ kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja, redovnih članova društva, na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu. Jedan od najuspješnijih hrvatskih skladatelja i glazbenika na novom albumu surađuje s producentom svjetskog glasa Andyem Wrightom i nekim od najpoznatijih glazbenih svjetskih studija.

Na raspisani Natječaj je pristiglo sedam prijava, a stručno povjerenstvo u sastavu Zoran Juranić, Ante Pecotić i Alfi Kabiljo zaključilo da jedino projekt Zlatana Stipišića – Gibonnija u potpunosti udovoljava svim postavljenim kriterijima i zahtjevima iz Natječaja, te da svojim umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim već snimljenim materijalom ima najviše potencijala da predstavi hrvatsku glazbu na međunarodnoj sceni. Naime, jedan od uvjeta Natječaj jest da se podupru kvalitetni projekti koji su već u realizaciji, te da sredstva koja Društvo dodjeljuje zapravo čine manji dio ukupnog projekta, ali značajno mogu pridonijeti njegovoj realizaciji. Stoga je Predsjedništvo Društva upravo projektu Zlatana Stipišića – Gibonnija, dodijelilo financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kuna. Gibonnijev album za međunarodno tržište, u koji je sam Gibonni uložio značajna sredstva, u poodmakloj je realizaciji, a dodijeljena sredstva čine jednu petinu projekta te će se njima on uspješno privesti kraju.

„Sretan sam da je Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo ovaj Natječaj jer je to iskorak ka svjetskom eteru čime se mijenja percepciju o nama i otvaraju vrata za hrvatske skladatelje. Iznimno sam zahvalan i sretan i da je moje strukovno društvo prepoznalo kvalitetu ovog projekta u koji sam uložio mnogo. Vjerujem da su ovakvi natječaji postojali ranije da bi mnogi od nas već bili u eteru mnogih zapadno europskih programa. Dosad se nažalost svaki pokušaj afirmacije svodio na individualnu bitku“, kazao je Gibonni na vijest o pobjedi na ovom Natječaju.

Naime, Hrvatsko društvo skladatelja je prošle godine u prosincu pokrenuo Natječaj „International“ koji će se raspisivati svake godine, a s ciljem da se kvalitetni projekti koji su već u realizaciji, a namijenjeni su međunarodnom tržištu podrže, s obzirom da zahtijevaju iznimno skupu produkciju, a mogu postati dugoročno hrvatski izvozni proizvod. HDS već godinama iz sredstava prikupljenih kroz Službu ZAMP također raspisuje i natječaje za potporu nezavisnih projekata i glazbenog stvaralaštva svih oblika popularne glazbe, tradicijske glazbe, kao i natječaj za stipendiranje mladih hrvatskih skladatelja.

Više o Natječaju „Internacional“ potražite na www.hds.hr 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.